Rijkswaterstaat Pilot – Productaanvragen
percentage inhuur terugdringen
Het landelijke beleid van de overheid is om het percentage inhuur terug te dringen middels productaanvragen. Sinds dit jaar is Rijkswaterstaat gestart met het doorvoeren van diverse vernieuwingen met betrekking tot het inhuurbeleid, waardoor er, naast de reguliere manier van inhuur, steeds meer wordt gekozen voor de productgerichte uitbesteding. Rijkswaterstaat levert hierdoor een bijdrage aan het terugdringen van de inhuur op landelijk gebied.
wat betekenen productaanvragen voor ViS Detachering?
ViS Detachering gaat hierin mee en verlegt de dienstverlening naar deze vorm van het leveren van producten. Dit houdt in dat er een specifiek product wordt geleverd met een vooraf vastgesteld resultaat. Op deze manier kunnen we onze opdrachtgever van dienst blijven.
Hierdoor komt er wel meer risico bij ViS Detachering te liggen. Normaliter worden er medewerkers van ViS ingehuurd op basis van uren. Nu bepalen wij een goed doordachte strategie om het vastgestelde resultaat van de opdrachtgever te bereiken. Er wordt vooraf overeengekomen welk bedrag voor dit resultaat wordt betaald, gebaseerd op duidelijk meetbare KPI’s (Key Performance Indicators), criteria waaraan gemeten wordt of een doelstelling is gehaald. Dat betekent dat ViS Detachering als aannemende partij net zo verantwoordelijk is voor het eindresultaat als de opdrachtgever zelf.
Er zijn inmiddels meerdere opdrachten gegund op het gebied van projectbeheersing en contractmanagement. Een aantal van onze medewerkers die bij andere projecten werden ingehuurd door Rijkswaterstaat, zijn nu verantwoordelijk voor het leveren van producten bij Rijkswaterstaat.
Een ander voordeel van deze vorm is dat de werkzaamheden niet aan een persoon gekoppeld zijn, waardoor meerdere werknemers de kans krijgen om werkervaring op te doen bij het leveren van verschillende producten.