Goed werkgeverschap

Roland Tomeï en Didier Vorselaars aan het woord: de toekomstbestendige meerwaarde van ViS Detachering

ViS-professional Roland Tomeï en AdViSeur Didier Vorselaars

Roland Tomeï is sinds 2019 via ViS Detachering werkzaam bij het Rijksvastgoedbedrijf. Hij vervult de rol van Projectleider en geeft sturing aan diverse toonaangevende projecten. Wij plannen regelmatig evaluatiemomenten in met onze medewerkers en / of hun leidinggevenden.

Didier Vorselaars is de Adviseur van Roland Tomeï en begeleidt hem gedurende zijn carrière bij ViS Detachering. Didier en Roland gaan met regelmaat met elkaar om de tafel om bij te praten, een kop koffie te drinken en met elkaar te sparren over het werk.

Zo ook op deze middag:

Roland: Weet je wat ik zo leuk vind aan ViS detachering?
Didier: Ik ben benieuwd, vertel!
Roland: Jullie creëren echt toekomstbestendige meerwaarde voor de mensen die jullie detacheren.
Didier: Wat leuk om te horen, dank je wel!
Roland: Jullie snappen de bijzondere kennisverhouding van collega’s binnen een detacheringsbureau. Ik heb twee soorten collega’s: de ‘officiële’ collega’s binnen het detacheringsbureau, die ik enkele keren per jaar spreek, en de collega’s met wie ik bij jullie opdrachtgever werk, waar ik dus dagelijks mee werk.
Didier: Ervaar je de collegialiteit als verschillend?
Roland: Jazeker, de collega’s waar ik dagelijks mee omga ervaar ik als de ‘echte collega’s’. De collega’s bij ViS zie ik, naast de sociale contacten, voornamelijk om ervaringen mee uit te wisselen op brancheniveau.
Didier: De kans is groot dat je arbeidsrelatie met je officiële collega’s langer duurt dan die met je ‘echte collega’s’.
Roland: Ja, dat maakt het allemaal bijzonder.
Didier: En hoe ontstaat die meerwaarde waar je het over had voor jou?
Roland: Met je dagelijkse collega’s heb je het vaak over je werk binnen de organisatie, dat is dus vrij beperkt. Met de ‘officiële’ ViS-collega’s hebben we het altijd over de invulling van werkzaamheden bij diverse organisaties. Vooral de verschillen komen dan ter sprake.
Didier: Het zijn soms heel verschillende culturen waar jij en onze collega’s hetzelfde werk doen.
Roland: Precies! En de Kennissessies die jullie organiseren stellen ons in de gelegenheid om onze ervaringen uit te wisselen.

Een schat aan kennis en ervaring

Bij ViS hechten wij veel waarde aan de ontwikkeling en het werkplezier van onze medewerkers. Wij bieden onze medewerkers de mogelijkheid om diverse cursussen en trainingen te volgen. Dit kunnen zij dan inzetten ten behoeve van het werk en de projecten bij onze opdrachtgever. Ook organiseren wij viermaal per jaar een Kennissessie, dit is een interactieve sessie waarbij een collega meer vertelt over zijn / haar werk en projecten. Kennis delen met elkaar staat tijdens deze sessies en de InterViSies centraal. De InterViSie is binnen ViS nog een redelijk nieuw concept. Het grote verschil tussen een Kennissessie en een InterViSie is dat bij een InterViSie een kleinere groep ViSsers wordt uitgenodigd. Dit zorgt voor nog meer interactie, kennisdeling en een betere aansluiting op de wensen van onze medewerkers.

Daarnaast bespreken wij tijdens de evaluaties of onze medewerkers nog echt op hun plek zitten bij de opdrachtgever en of hun wensen en eisen nog aansluiten bij het werk en de projecten. Duurzame relaties – met zowel de medewerkers als opdrachtgevers – staan bij ons hoog in het vaandel, zodoende kijken wij graag samen met onze medewerkers naar de vervolgstappen in hun carrière:

Didier: Eigenlijk zijn jullie de kameleons in ons personeelsbestand. Jullie kunnen vaak ook verschillende disciplines vervullen.
Roland: Ja, dat wordt vaak vergeten door opdrachtgevers. Je wordt aangenomen voor een functie en je acteert dan binnen de aangegeven kaders. Onze collega’s werken bij verschillende organisaties en we zien dat veel bedrijven op hun eigen manier de update van het wiel uitvinden. Soms is het dan jammer dat ze niet over de schutting kijken en ons raadplegen, want wij hebben in de tuin ernaast gewerkt, de update al meegemaakt en natuurlijk van de fouten geleerd.
Didier: We zien inderdaad dat binnen ons bureau een unieke gedeelde en vooral ook verdeelde deskundigheid aanwezig is. Dit inventariseren we en daar kunnen onze opdrachtgevers dan weer van profiteren.

Veel gedetacheerden hebben ervaring opgedaan binnen verschillende organisaties, vaak bij minstens vijf en soms wel tien organisaties. Tevens hebben ze vaak hetzelfde werk gedaan binnen deze organisaties. Voeg daar de ervaringen aan toe die collega’s met hetzelfde werk in verschillende organisaties met elkaar delen tijdens de Kennissessies en / of InterViSies en je hebt een schat aan organisatie-ervaringen.

Ben jij benieuwd wat een ViS-professional zoals Roland kan toevoegen aan jouw organisatie? Of sta jij te popelen om zelf deel uit te maken van onze ViS-vijver aan kennis?

Neem dan contact met ons op! Bel 0182-820250 of stuur een e-mail naar info@visdetachering.nl

Job alert

Automatisch op de hoogte van onze vacatures? Schrijf je in voor de job alert

Video
Video

Didier Vorselaars

Adviseur ViS Detachering

Binnen ons bureau is er een unieke gedeelde en vooral ook brede deskundigheid aanwezig. Dit inventariseren we en daar kunnen onze opdrachtgevers dan w…

Anand Moelchand

Interim Manager Technisch Beheer bij Gemeente Leiden

Ik ben blij dat Didier van ViS aan mij dacht en we een kort lijntje hadden, want mijn huidige opdracht is een inspirerende omgeving om te werken, met…

Jacco Stuij

Werkvoorbereider bij Staatsbosbeheer

Mijn relatie met ViS is uitstekend. Het contact is prettig en de attenties – die ik met regelmaat mag ontvangen – zijn erg leuk. Ook de Kennissessies…

Inge Dijkhuizen

Senior Vergunningverlener Milieu bij de ODRU

De samenwerking met ViS is fijn! Bij ViS word je behandeld als een professional. Je krijgt de ruimte, het vertrouwen en ze verwachten eigenaarschap va…

Arjan Kool

Landschapsontwerper bij de gemeente Amsterdam

Werkt via ViS aan Knowledge Mile Park in Amsterdam: Heel mooi om te werken in deze fascinerende stad, een hoofdstedelijk gebied waar enorm veel gebeur…

Rudi Matai

Systems Engineer bij Rijkswaterstaat

Via ViS werk ik nu bij Rijkswaterstaat en mag ik mij bezighouden met de verbreding van de A2. Vanaf de eerste dag heb ik het naar mijn zin. De project…

Tom Keek

Projectleider Omgevingsvisie bij de Gemeente Bernheze

Ik vond het eerste contact erg prettig, rustig en niet opdringerig. Hierdoor had ik direct een goede eerste indruk. Ik had nog niet eerder via een bur…

Louis Nelissen

Adviseur Verkeerskunde

Ik was op zoek naar een rol in de verkeerskunde en diverse partijen namen contact op, maar alleen bij Jolijn van ViS voelde het direct warm en open. É…