Peter op den Brouw transformeert schoolgebouw Prins Hendrikstraat 7 te Nijmegen
Door de oorlog in Oekraïne zetten gemeenten in Nederland zich in om vluchtelingen op te vangen, zo ook de gemeente Nijmegen. Bij deze gemeente is ViS-professional Peter op den Brouw werkzaam als Directievoerder Renovatie.
Het project Prins Hendrikstraat 7 te Nijmegen
De gemeente Nijmegen heeft inmiddels al drie geschikte locaties voor de noodopvang van Oekraïense vluchtelingen. En ook het voormalig schoolgebouw aan de Prins Hendrikstraat 7 zal getransformeerd worden tot een tijdelijk onderkomen voor vluchtelingen. Rond de kerst heeft de gemeente Nijmegen ten behoeve van dit project aan Peter de vraag gesteld of hij de rol van Directievoerder op zich wil nemen. Met de kerstgedachte in het achterhoofd hoefde Peter hier niet lang over na te denken. Ondanks dat hij het erg druk heeft met zijn andere project, heeft hij zijn werk zo weten in te delen dat hij ook aan dit project een bijdrage kan leveren.
Na de verbouwing van het voormalig schoolgebouw zal de locatie een tijdelijk onderkomen bieden aan circa 130 vluchtingen, verdeeld over 24 wooneenheden. Naast de tijdsdruk die het project kent, betreft het eveneens een Rijksmonument; een mooie uitdaging voor onze ViS-professional dus!
De planvorming van het project is nagenoeg afgerond, de aannemer is geselecteerd en de uitvoering is in week twee van start gegaan.
Peter op den Brouw als Directievoerder voor de Prins Hendrikstraat 7
Als Directievoerder Renovatie Opvangcentrum is Peter verantwoordelijk voor het coördineren van de werkzaamheden op locatie, het controleren van de vergunningen en het bijhouden van de bestekadministratie. Daarnaast is hij ook de voorzitter van de bouwvergaderingen, verzorgt hij de overdracht naar de opdrachtgever en signaleert hij afwijkingen ten opzichte van het contract.
Geschiedenis van het voormalig schoolgebouw
Zoals bovenstaand genoemd is het gebouw een Rijksmonument. De originele bouwtekeningen van het voormalige schoolgebouw komen uit 1905, het gebouw is tussen 1905 – 1906 gerealiseerd als openbare school voor het Uitgebreid Lager Onderwijs (ULO) met als Architect J.J. Weve. In de loop der jaren is er het één en ander gewijzigd aan het gebouw, zoals in 1907 de verhoging van de gymzaal en tussen 1917 en 1968 zijn er meerdere uitbouwen gerealiseerd.
Het gebouw heeft meerdere bestemmingen gehad:
- 1906 – 1946: Uitgebreid Lager Onderwijs.
- 1941 – 1944: Duitse School.
- 1946 – 1975: Maarten Trompschool.
- 1975 – 1981: in gebruik als MAVO.
- 1981 – 2005: Sint Jorisschool.
- 2007: herbestemd tot bedrijfsverzamelgebouw.
Zou jij ook jouw bijdrage willen leveren aan toonaangevende projecten? Neem dan contact met ons op! Bel 0182-820250 of stuur een e-mail naar info@visdetachering.nl.