Doe mee met de World Cleanup Day 2020!

Op zaterdag 19 september is het weer zover: World Cleanup Day 2020. Op deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar gaan ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt geven. Dit jaar wordt World Cleanup Day in Nederland georganiseerd door Plastic Soup Foundation en NederlandSchoon. Het doel is om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen. En het verkrijgen van waardevolle informatie over het soort afval dat op straat ligt en de herkomst ervan. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen.

Business Angel Plastic Soup Foundation

Als Business Angel van de Plastic Soup Foundation willen wij dit onderwerp zoveel mogelijk aan het licht brengen. Vandaar dat we vanuit ViS onze medewerkers en opdrachtgevers willen oproepen om op deze dag de straat op te gaan om op te ruimen.

World Cleanup Day 2020 en COVID-19

De World Cleanup Day 2020 zal er vanwege COVID-19 anders uitzien dan normaal. Ga niet met grote groepen op pad en houd 1,5 meter afstand van elkaar.

Hoe doe je mee?

Mee doen is zo simpel! Het in kaart brengen van het zwerfafval kan met behulp van de Litterati app. Deze app is heel makkelijk: het legt de precieze locatie vast waar je iets hebt aangetroffen, maar ook van wat voor materiaal en welk merk iets is. Met deze informatie zorgt de Plastic Soup Foundation ervoor dat politiek en bedrijfsleven het probleem bij de bron gaan aanpakken (denk aan statiegeld op flesjes en blikjes of duurzamere verpakkingen).

Ga zaterdag 19 september tijdens de World Clean Up Day de straat op (kan gewoon in je eigen buurt) met je gezin, vrienden, familie, hond én een vuilniszak natuurlijk en ga opruimen! Gebruik de Litterati app, zodat het vuil dat je vind geregistreerd wordt. Voor meer informatie ga naar de website van de World Cleanup Day.