Welke applicatie gebruik jij voor het videobellen?

Videobellen

In dit artikel hebben wij voor jou een selectie gemaakt van de meest populaire applicaties, waarmee je kan videobellen. Videobellen komt in deze bijzondere tijd nog meer van de grond en zal ook in de toekomst van groot belang zijn. Aan de hand van de onderstaande pro’s en cons kan jij straks moeiteloos kiezen welke applicatie het meest geschikt is voor jouw gesprek!

Skype (For Business)

Skype wordt al jaren gebruikt voor het videobellen en is erg betrouwbaar. De software is gemakkelijk en gratis te installeren en je bent snel wegwijs in de applicatie. Er kunnen 50 medewerkers inbellen. Naast het videobellen geeft Skype de mogelijkheid om te chatten, bestanden te delen en om ‘gewoon’ te bellen. Met Skype For Business (betaalde tool) kan je zelfs inbellen tot en met 250 medewerkers. Let op: Skype is af en toe wat trager.

Zoom 

Zoom is eveneens makkelijk en gratis te downloaden en ook eenvoudig in gebruik. Bij Zoom kunnen er 100 mensen deelnemen aan het videogesprek dat maximaal 40 minuten ‘mag’ duren van Zoom.

WhatsApp videobellen

WhatsApp, wie gebruikt het niet? Met de functie ‘videobellen’ kan je maximaal vier WhatsApp contactpersonen bellen. Helaas wil de kwaliteit van het beeld en geluid nog wel eens te wensen overlaten, dit kan afhankelijk zijn van jouw internet/WiFi-verbinding.

FaceTime

FaceTime is vergelijkbaar met het videobellen via WhatsApp. Eén van de weinige verschillen tussen deze methoden is dat FaceTime alleen beschikbaar is voor Apple-gebruikers.

Google Duo

Ook Google Duo is met één klik op de knop te installeren, het gebruik spreekt voor zich en je hebt geen Google-account nodig om gebruik van de applicatie te kunnen maken. Bij Google Duo kan je videobellen tussen twee personen, je hebt geen chat-functie en kunt elkaar geen bestanden sturen. Daarnaast is deze applicatie alleen beschikbaar voor Android en iOS.

Microsoft Teams voor videobellen

Deze applicatie gebruiken wij veelal bij ViS en werkt volgens ons ideaal. Microsoft Teams is onderdeel van het Office 365 pakket. Heb je dit pakket? Dan is Microsoft Teams eenvoudig te downloaden en geeft het je toegang tot alle Microsoft tools en applicaties, denk hierbij aan Word, Excel, PowerPoint en SharePoint.

Heb jij al een kijkje genomen bij onze vacatures? Wij plannen namelijk graag met jou een kennismakingsgesprek in met behulp van één van de bovenstaande applicaties!

Bronnen: