ViS Detachering wordt Business Angel van de Plastic Soup Foundation

Elk jaar steunt ViS Detachering een goed doel. Voor het aankomende jaar hebben we besloten onze naamgenoten bij te staan en worden wij per 1 januari 2019 een zilveren Business Angel bij de Plastic Soup Foundation.

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. We streven ernaar de wereld beter achter laten voor onze kinderen dan dat het nu is. Zo stimuleren we het elektrisch rijden, serveren we geen plastic flesjes water, zijn onze relatiegeschenken van duurzaam materiaal en scheiden we ons afval. Business Angel worden bij de Plastic Soup Foundation is voor ons een logische volgende stap.” Aldus Gijs van Ierssel, oprichter van ViS Detachering over de keuze voor de Plastic Soup Foundation.

Plastic fragmenteert tot kleine deeltjes. Daardoor verandert al ons water in een wereldwijde soep van microplastics. Dieren en plankton zien het plastic voor voedsel aan. Zo dringt het onze voedselketen binnen. Een groot deel van de wereldbevolking is afhankelijk van voedsel uit zee. De plastic verontreiniging van het water kan onze gezondheid ernstig schaden.

De Plastic Soup Foundation, met als missie ‘No plastic waste in our water!‘, voert samen met haar Business Angels een actief beleid om het gebruik van plastic te reduceren. Dit doel wordt nagestreefd door de bronnen van de plasticsoep aan te pakken, zoals microplastics in cosmetica en synthetische vezels uit kleding.

Door de inzet van campagnes, nieuwsberichten en social media, een educatieprogramma voor het basis onderwijs en samenwerkingen met politici, deskundigen en organisaties vraagt de Plastic Soup Foundation continu aandacht voor de plasticsoep. Tevens stimuleren ze alle mogelijke (innovatieve) oplossingen en maatregelen die bijdragen aan het voorkomen dat plastic in het milieu lekt en uiteindelijk in de zee terecht komt.