ViS Professional Gertjan Smits vertelt: Project Distripark Dordrecht

Al langere tijd is er behoefte aan een industrieterrein bij Dordrecht gericht op grootschalige distributie. Een landbouw gebied met een strategisch goede ligging tussen Rotterdam, Moerdijk, Antwerpen en aan de A16, biedt de oplossing. Inmiddels wordt er hard gewerkt om van het landbouw gebied de logistieke hotspot DistriPark Dordrecht te maken.

Om het project te verwezenlijken wordt het plangebied volledig bouw- en woonrijp gemaakt met een robuuste infrastructuur en diverse aansluitingen op de A16 en omliggend (industrie)gebied. Een groot project in opdracht van de gemeente Dordrecht. ViS Professional Gertjan Smits mag hier als Ontwerpleider/Projectleider bij Ingenieursbureau Drechtsteden, zijn tanden in zetten. Gertjan: “Het project bestaat uit ongeveer 15 deelprojecten, elk deelproject heeft de omvang van wat normaal gesproken wordt gezien als een ‘regulier’ project.”

De werkzaamheden van Gertjan en het projectteam

Gertjan zorgt met het projectteam ervoor dat alle deelprojecten volgens specificatie, binnen budget en binnen planning worden voorbereid, aanbesteed en opgeleverd na uitvoering. “Het is een groot, complex en langlopend project. Het blijven overzien van alle belangen van de diverse stakeholders zonder onze eigen opdracht (scope), verantwoordelijkheid, budget en planning uit het oog te verliezen, is de grote uitdaging binnen dit project. Om dit in goede banen te leiden, is veel afstemming nodig met de opdrachtgever, interne en externe adviseurs en alle partijen die een  belang hebben bij het plangebied.”, aldus Gertjan.

De fasen waarin de deelprojecten zich bevinden variëren van definitief ontwerp, uitvoeringsvoorbereiding tot in uitvoering. Een aantal deelprojecten zijn reeds uitgevoerd. Doordat de gehele scope van alle deelprojecten moet worden overzien, zijn de werkzaamheden heel divers. Gertjan: “Het leukste is dat we elke dag met andere aspecten bezig zijn en dat elk deelproject in een andere fase is. Op het ene moment ben je bezig met een project managementplan en dan weer met een bestrating detail. Die afwisseling zorgt ervoor dat elke dag anders en uitdagend is.”

Internationaal industrieterrein project DistriPark

Er is volop interesse voor de kavels op het DistriPark Dordrecht. Zowel lokale partijen als partijen uit de regio, en zelfs bedrijven vanuit het buitenland hebben hun interesse getoond. De eerste bedrijven met kavels aan de westkant willen volgend jaar starten met de bouw. Het plan is dat DistriPark Dordrecht in 2021 volop operationeel is.

Gertjan en ViS Detachering

Gertjan is sinds 1,5 jaar werkzaam bij ViS Detachering en heeft naast dit grote project nog aan een aantal kortlopende projecten gewerkt: “Het contact is altijd persoonlijk en spontaan, je bent zeker geen nummer in de kaartenbak. Er wordt echt geluisterd naar jouw wensen en voorkeuren als werknemer. Het voordeel van een detacheerder is dat er mogelijkheden zijn om bij diverse opdrachtgevers te werken als je dat wilt. ViS organiseert onder andere kennissessies, waar collega’s presentaties geven over projecten en hun kennis delen. Dat zijn leuke avonden om wat bij te leren en tegelijkertijd bij te praten met je collega’s.”

Wil je ook werken aan uitdagende projecten? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.