ViS-Professional Anand Moelchand vertelt: Interim Manager Technisch Beheer

 

In 2020 zag Anand een leuke rol voorbij komen op de website van ViS-Detachering en nam contact op met onze Adviseur Didier. Deze rol paste uiteindelijk niet, maar sindsdien hebben Anand en Didier regelmatig contact met elkaar. En met succes, want in april 2021 had Didier een passende rol voor Anand gevonden bij gemeente Leiden.

Hét project voor Anand bij gemeente Leiden

Anand had duidelijke wensen waarvoor Didier hem mocht bellen, dus toen er een mooie rol bij gemeente Leiden langs kwam was één en één twee. Anand vertelt: “Ik ben blij dat Didier aan mij dacht en we een kort lijntje hadden.” Het project begon in april 2021, dus midden in de coronaperiode. Dat was best een uitdaging: “In het begin zat ik vaak alleen op kantoor. Om kennis te maken met collega’s, moest ik proactief contact leggen. Hierdoor was het in het begin best lastig om mijn draai te vinden.” Inmiddels is dat goed gelukt en is Anand in zijn project verantwoordelijk voor de functionele aansturing van het beheerteam, waaronder de Technisch Beheerders, de Frontdesk, de Contractmanager en de Projectleiders. 

Op zoek naar oplossingen

De rol die Anand vervult is heel divers en geen dag is hetzelfde. Hij vertelt hierover: “In mijn rol ondersteun ik het team op inhoudelijke vraagstukken en zorg ik dat alles goed wordt georganiseerd en dat we onze doelen halen.”

Bij lastige vraagstukken zoekt Anand mee naar goede oplossingen en kan hij ondersteunen in het maken van keuzes. “Ik maak een koppeling tussen techniek en mensen en zet collega’s daarbij in hun kracht. Dat zie ik als een mooie uitdaging in een dergelijk complexe organisatie, die uit zo veel verschillende disciplines bestaat. En er zijn meer uitdagingen waar ik mij mee bezig houd, zoals: hoe zorg je met een kleine afdeling dat het vastgoed goed beheerd en onderhouden wordt? Hoe betrekken we de juiste marktpartijen? Hoe zorgen we dat iedereen doet wat ze beloven en dat aan de wensen en behoeften wordt voldaan?”, aldus Anand. Anand is wat dat betreft blij dat de nu weer mogelijk is om fysiek met elkaar af te spreken en dat we ook kunnen oefenen in het hybride werken. 

Nieuwe uitdagingen

Over de stad Leiden zegt Anand: “Het is een inspirerende omgeving om te werken, met mooi vastgoed. Het is heel divers; van monumentale panden zoals het prachtige Stadhuis tot gymzalen en multifunctionele accommodaties. In mijn rol heb ik helaas weinig tijd om alle gebouwen te bekijken, maar het is een heel dynamische omgeving en er is veel reuring in de stad.”

Inmiddels komt de opdracht van Anand ten einde. En dat vindt hij goed. “Het is tijd voor een nieuwe uitdaging en opdracht. Ik ben gemeente Leiden, ViS en Didier erg dankbaar voor de kans die ik gekregen heb. Ik vond het heel interessant om mee te kunnen kijken in de keuken van een degelijk dynamische gemeente. Elke opdracht verrijkt mijn kennis en kunde en dat geldt ook zeker voor deze opdracht!”

Zou jij ook graag willen werken aan een uitdagend project? Neem dan contact op met één van onze Adviseurs, dit kan via de e-mail op info@visdetachering.nl of telefonisch op 0182-820250.