ViS-medewerkers aan het woord

Wij proberen je natuurlijk op allerlei manieren te overtuigen om te kiezen voor ViS Detachering als werkgever. Maar wat geeft een beter beeld van werken voor ViS dan de ervaringen van onze medewerkers ‘in het veld’? Hieronder vertellen verschillende ViS-medewerkers over ViS als werkgever en over hun projecten.

Denis Walraven, Projectmanager Uitbreiding Hoogspanningsstations bij Mobilis:

“Denis vertelt over het positieve contact met ViS: “Ik ben echt samen met Stephan op zoek gegaan naar een opdracht die bij mij past in de richting van duurzaamheid en energietransitie. Door de goede contacten die Stephan heeft bij opdrachtgevers konden we gericht zoeken naar een passend project waar ik echt aan iets kan bouwen en een waardevolle bijdrage kan leveren!”

Afgelopen winter was Denis op zoek naar een nieuwe uitdaging. Hij vertelt hierover: “Ik was op zoek naar een relevant project waarbij duurzaamheid een belangrijk speerpunt is.” Een duidelijke opdracht waarmee Stephan aan de slag gegaan is. In het voorjaar van dit jaar vond Stephan een mooie opdracht welke aansloot bij de wensen van Denis. Zo is Denis sinds maart aan de slag bij Mobilis, via deze partij voert hij projecten uit voor TenneT. Lees hier zijn verhaal.

Gerrit Hasperhoven, Integraal Projectleider Water en Riolering bij de gemeente Meierijstad:

“Het contact tussen Gerrit en ViS Detachering gaat ver terug. Eigenlijk kent Gerrit ViS al sinds de oprichting en dat is al zeventien jaar geleden. Ook met Stephan van der Steen heeft hij al jaren goed contact.”

Na het aflopen van zijn opdracht bij het Ingenieursbureau Drechtsteden in 2021 dacht Gerrit er over na om van zijn pensioen te gaan genieten. Maar toen kwam de opdracht bij de gemeente Meierijstad voorbij. Een mooie uitdaging waar Gerrit zijn pensioen graag nog even voor uitstelt! In de gemeente Meierijstad levert Gerrit een bijdrage aan het klimaatrobuust maken van een tweetal wijken. De projecten zitten momenteel in de voorbereidingsfase, de uitvoering wordt rond 2024 verwacht. Binnen deze projecten ligt er voor Gerrit een schone taak. Lees hier zijn verhaal.

Tom Keek, Projectleider Omgevingsvisie bij de gemeente Bernheze:

“Bij ViS had Tom direct een goed gevoel, hij vertelt: ‘‘Ik vond het eerste contact erg prettig, rustig en niet opdringerig. Hierdoor had ik direct een goede eerste indruk. Ik had nog niet eerder via een bureau gewerkt, maar bij ViS voelde het als een warm bad. ViS zoekt actief momenten om elkaar te ontmoeten. Zo heerst er een sfeer van hard werken, maar ook zeker leuke dingen doen!”

Al ruim een jaar is ViS-professional Tom Keek met veel toewijding aan de slag bij de Brabantse gemeente Bernheze. Hier werkt hij als Projectleider aan de Omgevingsvisie. Tom heeft een mooie uitdaging om aan te werken; het opstellen van een Omgevingsvisie voor de fysieke leefomgeving van gemeente Bernheze: “Hierbij kijken we niet alleen naar civiele zaken, zoals verkeersstromen en vernieuwing van de ruimtelijke inrichting, maar ook naar bijvoorbeeld klimaat, gezondheid en de sociale wensen van inwoners. Lees hier zijn verhaal.

Anand Moelchand, Interim Manager Technisch Beheer bij de gemeente Leiden:

“Anand had duidelijke wensen waarvoor Didier hem mocht bellen, dus toen er een mooie rol bij de gemeente Leiden langs kwam was één en één twee. Anand vertelt: “Ik ben blij dat Didier aan mij dacht en dat we een kort lijntje hadden.”

Sinds april 2021 werkt Anand via ViS Detachering bij de gemeente Leiden als Interim Manager Technisch Beheer. De rol die Anand vervult is heel divers en geen dag is hetzelfde. Hij vertelt hierover: “In mijn rol ondersteun ik het team op inhoudelijke vraagstukken en zorg ik dat alles goed wordt georganiseerd en dat we onze doelen halen.” Lees hier zijn verhaal.

Jolanda Kolkman, Adviseur Projectbeheersing bij Rijkswaterstaat:

“Jolanda vertelt: “De fijne mensen, een open, eerlijke en persoonlijke benadering, de goede sfeer”, allemaal redenen waarom zij zich bij ViS op haar plek voelt.”

Sinds september 2016 werkt ViS-professional Jolanda Kolkman via ViS Detachering aan diverse projecten bij Rijkswaterstaat. In dit artikel vertelt zij ons meer over haar huidige project: Pilot Langsdammen Waal. In de Waal zijn een aantal jaar geleden tussen de Betuwse dorpen Wamel en Ophemert drie langsdammen aangelegd. De dammen zijn lang, laag en bevinden zich tussen de oever en het midden van de rivier. Omdat de dammen evenwijdig aan de oever liggen, is de rivier gesplitst in een hoofd- en een oevergeul. Lees hier haar verhaal.

Rudi Matai, Systems Engineer bij Rijkswaterstaat:

“Rijkswaterstaat heeft mij via ViS Detachering ingehuurd voor de functie van Systems Engineer. Vanaf de eerste dag heb ik het naar mijn zin. De collega’s zijn allemaal zeer betrokken, en toch ook ontspannen.”

Sinds 2017 is ViS-professional Rudi Matai werkzaam bij ViS Detachering. In het dit artikel vertelt hij ons meer over zijn huidige project: de verbreding van de A2 Het Vonderen – Kerensheide. In dit project wordt de Rijksweg A2 over 20 kilometer verbreed tussen de knooppunten Het Vonderen (onder Roermond) en Kerensheide. De weg krijgt in elke rijrichting drie rijstroken en een vluchtstrook. Lees hier zijn verhaal.

Inge Dijkhuizen, Senior Vergunningverlener Milieu bij de ODRU:

“Ik ervaar de samenwerking als fijn. Bij ViS word je behandeld als een professional. Je krijgt de ruimte, het vertrouwen en er wordt van uitgegaan dat je eigenaarschap hebt en toont. Maar mocht je hulp nodig hebben, dan zijn ze altijd bereikbaar en behulpzaam. Het voelt als een hele gezellige warme organisatie.”

Sinds augustus 2021 werkt Inge Dijkhuizen als Senior Vergunningverlener Milieu via ViS Detachering bij de Omgevingsdienst Regio Utrecht (ODRU). In 2008 zijn naar aanleiding van het rapport “De tijd is rijp” van de commissie Mans de milieutaken van de gemeenten en provincies onder gebracht bij verschillende omgevingsdiensten. Binnen de ODRU houdt Inge zicht onder andere bezig met het actualiseren van vergunningen die eerder zijn afgegeven. Lees hier haar verhaal.

Dennis Stafleu, Senior Projectleider Civiele Techniek bij de gemeente Lansingerland:

“Vanaf het eerste contact met mijn adviseur Pieter-Bas had ik een goed gevoel. Het was fijn dat alles gelijk zo concreet werd gemaakt. Alles is via ViS Detachering netjes geregeld. Als inhuur ontvang je – net zoals de andere medewerkers – attenties, uitnodigingen voor events, een persoonlijke kaart en leuke appjes tussendoor.”

Sinds september 2019 is Dennis Stafleu via ViS Detachering werkzaam bij de gemeente Lansingerland als Senior Projectleider Civiele Techniek. De gemeente bestaat uit de kerngemeentes Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. Als Senior Projectleider heeft Dennis een coördinerende rol in meerdere projecten: van kleinere herbestratingsprojecten tot herinrichtingsprojecten en het opleveren van een 3D-geprinte brug. Lees hier zijn verhaal.

Jacco Stuij, Werkvoorbereider bij Staatsbosbeheer:

“Mijn relatie met ViS is uitstekend. Het contact is prettig en de attenties – die ik met regelmaat mag ontvangen – zijn erg leuk. Ook de Kennissessies van ViS kan ik iedereen aanraden.”

Jacco Stuij werkt als Werkvoorbereider via ViS Detachering bij Staatsbosbeheer: “Te voet of op de fiets naar buiten en de gebieden in; de zon op je bol en de werkzaamheden opnemen. Hoe lekker is dat!” Jacco werkt aan verschillende projecten in de buitenruimte. Een bijzonder aansprekend project waar Jacco aan werkte, is de aanleg van een mountainbikeroute in de Krimpenerwaard. Lees hier zijn verhaal.

Arjan Kool, Landschapsontwerper bij de gemeente Amsterdam:

“Heel mooi om te werken in deze fascinerende stad, een hoofdstedelijk gebied waar enorm veel gebeurt en waar om elke vierkante centimeter wordt gevochten.”

Arjan Kool werkt sinds augustus 2020 via ViS Detachering bij de gemeente Amsterdam, hij werkt als Landschapsontwerper aan het project Knowledge Mile Park. Een initiatief van de gemeente Amsterdam, het Bedrijveninvesteringsfonds en BIZ. “Samen met bewoners, ondernemers en andere ‘stadse partners’ willen we van de omgeving Valkenburgerstraat, Weesperstraat en Wibautstraat een groene en duurzame stadsstraat maken”, vertelt Arjan. Lees hier zijn verhaal.

Marcel van Wingerden, Projectleider Civiele Techniek bij de BAR-organisatie:

“Een prettige club”, vertelt Marcel over ViS. “Ik merk geen verschil in hoe ViS omgaat met zzp-ers en met de eigen (vaste) medewerkers, dat voelt goed. Deze baan was snel geregeld, de contractonderhandelingen verliepen erg prettig.”

Sinds een jaar werkt Marcel van Wingerden via ViS Detachering als Projectleider Civiele Techniek aan verschillende projecten bij de BAR-organisatie: de gezamenlijke ambtelijke uitvoeringsorganisatie van de Zuid-Hollandse gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Marcel werkt aan projecten omtrent fietsstraten, de vervanging van rioolsystemen, woningbouwprojecten en de herinrichting van de openbare ruimte rondom het winkelcentrum De Ridderhof. Lees hier zijn verhaal.

Nathan Edelenbosch, Technisch Projectleider bij gemeente Leiden:

“Bij ViS zetten ze zich volledig in om de juiste plek voor hun mensen te vinden en dat geeft een goed gevoel. Verder is ViS echt een leuk bedrijf om voor te werken.”

Sinds 2017 is Nathan Edelenbosch werkzaam voor ViS Detachering. In 2020 is hij als Technisch Projectleider aan de slag gegaan bij onze opdrachtgever gemeente Leiden. In deze functie werkt hij nauw samen met de Projectmanager en houdt hij zich bezig met de engineering en uitvoering van projecten. Nathan werkt aan diverse projecten voor de gemeente. Zo is hij bezig met de renovatie van een park, de aanleg van het riool, vervangen van wegen en met de ontwikkellocatie bij Lammerschans. In dit artikel gaan we wat dieper in op het project waarvan de eerste fase is opgeleverd: project Haarlemmerweg.

Glenn Ruimwijk, Projectleider bij gemeente Capelle aan den IJssel:

“Ik zie het als een groot voordeel dat ik als zzp-er door met ViS te werken geen acquisitie hoef te doen en dat het financieel goed geregeld is. Daarnaast is er bij ViS geen onderscheid in zzp-ers en medewerkers in dienst en wordt er veel georganiseerd om saamhorigheid te creëren.”

Per 1 februari 2019 is Glenn Ruimwijk – na eerder al gewerkt te hebben aan een aantal projecten via ViS Detachering – aan de slag gegaan als Projectleider bij gemeente Capelle aan den IJssel. Bij gemeente Capelle aan den IJssel heeft Glenn meerdere projecten onder zijn hoede. Echter, is er één project dat er wat Glenn betreft uitspringt: de riolering rondom het gemaal Schollevaar.  Lees hier meer over het project van Glenn.

Pascal Smits, Senior Projectleider bij woningcorportatie Portaal:

“De begeleiding van ViS bij het zoeken naar een baan heb ik als erg prettig ervaren. Het was best spannend of het ging lukken bij Portaal, maar door de daadkracht van mijn adviseur is het op een fijne manier gelukt. Én met succes, want ik zit helemaal op mijn plek en ben sinds 2021 in dienst bij Portaal.”

Sinds december 2019 is Pascal Smits werkzaam bij onze opdrachtgever Portaal als Senior Projectmanager. Na één jaar via ViS gewerkt te hebben, is hij bij Portaal in dienst gegaan. Pascal werkt voor de afdeling Vastgoed projecten en is in Amersfoort gelokaliseerd. Zijn portefeuille bestaat uit diverse projecten, zowel ontwikkelprojecten als renovatieprojecten. Een project dat er voor Pascal uit springt is de renovatie van vijf complexen in de wijk Smitsveen in Soest. Het gebouw ligt in een beruchte wijk met veel sociale problemen. Pascal: “De dynamiek in deze wijk maakt het voor mij een interessant project.” Lees hier meer over het project van Pascal.

Rudi Schoorstra, Verkeerskundige bij gemeente Haarlemmermeer:

“Het proces verliep heel snel en prettig. De begeleiding die je krijgt bij ViS Detachering is erg goed. Ook tijdens deze coronatijd komt ViS met leuke initiatieven. Kortom ik ben erg positief over ViS.”

Sinds augustus 2020 is ViS-professional Rudi Schoorstra werkzaam bij de gemeente Haarlemmermeer als Verkeerskundige. Al een aantal jaar stelt de gemeente voor elk buitenproject een plan op voor de Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie, oftewel een BLVC-plan. Rudi kon hier gelijk mee uit de voeten. Naast het opstellen van BLVC-plannen ondersteunt Rudi ook als algemeen verkeerskundige bij het opstellen van adviezen en verkeersbesluiten en toetsing van ontwerpen. Lees hier meer over het project van Rudi.

Mark Ottevanger, Werkvoorbereider Civiele Techniek bij gemeente Rotterdam:

“Wat mij opvalt is dat er bij ViS veel verbinding is en kennis van het betreffende vakgebied. Mijn Adviseur Stephan staat altijd voor mij klaar. Ook voel je je bij ViS echt gewaardeerd, bijvoorbeeld door de presentjes die we ontvangen.

Stel je eens een plek voor waar (top)sport en groenstedelijk wonen samen komen. Topsporters trainen naast amateurs, talenten worden ontwikkeld en je kan er ook nog eens heerlijk wonen. Dit zijn de plannen voor de Sportcampus in Rotterdam. Het gebied waar voorheen de trainingsvelden van Feyenoord zich bevonden, wordt inmiddels omgebouwd tot een hele woonwijk met een park, nieuwe velden en er komt zelfs een middelbare school. ViS-professional Mark Ottevanger maakt als Werkvoorbereider Civiele Techniek voor dit project van de gemeente Rotterdam het gebied bouw- en woningrijp. Lees hier meer over het project.

Pieter van der Burg, Projectleider bij gemeente Leiden:

“Het werkt erg prettig om via ViS gedetacheerd te zijn. Ik kan goed sparren met mijn adviseur en het is fijn om een luisterend oor te hebben buiten de werkomgeving”

De grootste wetenschapscampus van Nederland; zo stond het Leiden Bio Science Park in het eerste masterplan in 2016 omschreven. Om dit plan werkelijkheid te laten worden zijn er voor dit project binnen de gemeente Leiden verkeerskundigen, landschapsarchitecten, civiele techneuten, vier Projectmanagers en een Projectleider aangetrokken. ViS-professional Pieter van der Burg werkt inmiddels twee jaar als Projectleider aan dit grootse project. Lees hier meer over het project.

Edo van Deest, Beheer Wegen en Civieltechnische Kunstwerken bij gemeente Zoeterwoude:

“ViS heeft voor mij een ingang gevonden bij een gemeente, waar ik zelf niet zo snel terecht zou zijn gekomen. Mijn adviseur kent mij en snapt wat ik zoek in een baan”

Op 1 september 2019 is Edo van Deest bij ViS Detachering in dienst getreden en als Junior Beheer Wegen en Civieltechnische Kunstwerken gestart bij onze opdrachtgever gemeente Zoeterwoude. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de kwaliteit van wegen, straatmeubilair en civiele kunstwerken, zoals beschoeiing, bruggen en kades. Lees hier meer over Edo’s functie.

Peter Vreeven, Senior Projectleider bij Ingenieursbureau Drechtsteden:

“ViS is een stuk persoonlijker dan de meeste andere detacheringsbureaus en dat vind ik prettig.”

Sinds juli 2019 is Peter Vreeven via ViS Detachering werkzaam als Senior Projectleider bij onze opdrachtgever het Ingenieursbureau Drechtsteden (IBD). Op dit moment werkt Peter aan verschillende projecten voor het IBD. Eén van deze projecten is het Circulair Bedrijvenpark Ambachtsezoom aan de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht. Een bedrijventerrein dat niet alleen het eerste echte circulaire bedrijvenpark van Nederland wordt, maar ook het mooiste bedrijventerrein van de regio moet worden door de inrichting met veel water en groen. Lees hier meer over het project van Peter…

Wijnand van Triet, Senior Bouwkundig Werkvoorbereider bij Dura Vermeer:

“Ik zie deze eerste tijd bij ViS als een fijne kennismaking en kijk uit naar de verdere samenwerking.”

Eind 2019 is Wijnand van Triet aan de slag gegaan voor onze opdrachtgever Dura Vermeer aan een bijzonder project in de Botlek, namelijk de nieuwe smoothiefabriek voor Innocent ‘The Blender’ aan de ‘Rotterdam Food Hub’. Hij viel gelijk met zijn neus in de boter! Wijnand: “Eind november ontving ik een Sint-pakket van ViS en met kerst een doos heerlijke wijnen. Begin januari heb ik het ViS-gevoel kunnen ervaren tijdens het sportieve ViS Nieuwjaarsevent. Ik zie deze eerste tijd bij ViS als een fijne kennismaking en kijk uit naar de verdere samenwerking.” Lees hier meer over het project van Wijnand…

Roland Tomeï, Projectleider bij het Rijksvastgoedbedrijf:

“De ongedwongen, dienstverlenende en professionele sfeer binnen het kantoor van ViS vielen mij tijdens mijn sollicitatie al op.”

Roland werkt sinds januari 2019 met veel plezier bij Vis Detachering: “Tijdens mijn sollicitatie voor de functie ‘Projectleider bij het Rijksvastgoedbedrijf’, viel mij de ongedwongen, dienstverlenende en professionele sfeer binnen het kantoor van ViS op. In de periode daarna is deze indruk alleen maar versterkt tijdens de bijeenkomsten, diverse ‘borrels’ en de frequente kennissessies.” De meeste projecten van Roland hebben een confidentieel karakter, behalve een klein leuk projectje.” Lees hier meer over het project van Roland…

Henk van Leeuwen, Directievoerder bij Sodexo Altys op Schiphol:

Mijn adviseur bij ViS Detachering is er in geslaagd een passend project voor mij te vinden.”

Sinds augustus 2016 is Henk werkzaam als Directievoerder bij Sodexo Altys op Schiphol. Henk runt verschillende projecten op Schiphol Oost. Tevens werkt hij aan een aantal projecten bij KLM catering. Henk: “Alle projecten zijn verschillend en elke keer weer een leuke uitdaging.” Het contact met ViS ervaart Henk als prettig. Hij werkt heel zelfstandig en individueel en dat past bij hem. Henk: “Mijn adviseur bij ViS Detachering is er in geslaagd een passend project voor mij te vinden.” Lees hier meer over het project van Henk…

Bianca Staubesant, Werkvoorbereider en Tekenaar bij Ingenieursbureau Drechtsteden:

“De adviseurs van ViS hebben echt aandacht voor de werknemers en menselijke zaken.”

Bianca werkt al jaren met veel plezier voor ViS Detachering. Zij vertelt wat de vele voordelen zijn om voor ViS te werken. Bianca: “Het is erg fijn dat het verlengen van inhuur voor je wordt geregeld en indien een opdracht niet wordt verlengd, zoekt ViS naar nieuwe projecten. Verder worden er interessante kennissessies georganiseerd voor het vergroten van je kennis en het ontmoeten andere collega’s. En tenslotte hebben de adviseurs bij ViS echt aandacht voor de werknemers en menselijke zaken.”. Lees hier meer over een project van Bianca…

Gertjan Smits, Ontwerpleider/Projectleider bij Ingenieursbureau Drechtsteden:

“Het contact is altijd persoonlijk en spontaan”

Gertjan is sinds 2018 werkzaam bij ViS Detachering: “Het contact is altijd persoonlijk en spontaan, je bent zeker geen nummer in de kaartenbak. Er wordt echt geluisterd naar jouw wensen en voorkeuren als werknemer. Het voordeel van een detacheerder is dat er mogelijkheden zijn om bij diverse opdrachtgevers te werken als je dat wilt. ViS organiseert onder andere kennissessies, waar collega’s presentaties geven over projecten en hun kennis delen. Dat zijn leuke avonden om wat bij te leren en tegelijkertijd bij te praten met je collega’s.” Lees meer…

Peter Vergouwe, Senior Adviseur Systems Engineering bij Rijkswaterstaat:

“Bij ViS draait het om jou”

Peter is sinds 2012 in dienst bij ViS Detachering en werkt aan meerdere projecten bij Rijkswaterstaat. “Een van de mooie aspecten van ViS is dat alles bespreekbaar is en een tevreden werknemer voorop staat. Je kunt als professional gedreven je vak beoefenen, met alle voorzieningen die je daarvoor nodig hebt. Lees meer…

Patrick Lucas, medewerker Bouw- en Woningtoezicht bij ViS Detachering

Patrick Lucas, Medewerker Bouw- en Woningtoezicht bij Omgevingsdienst de Vallei in Nijkerk:

Unieke en persoonlijke werkwijze van ViS

Patrick beoefent al jaren met veel plezier zijn vak en vertelt over ViS: “Ik heb gekozen voor ViS Detachering omdat de persoonlijke en betrokken werkwijze van ViS mij direct opviel. Vaak is dat anders. Bij ViS sta je als medewerker echt centraal. Je bepaalt zelf of je ergens wordt voorgedragen.” Lees meer…

Elmar van Bijsterveld, Projectleider bij Gemeente Bodegraven-Reeuwijk:

“Een topsamenwerking met ViS!”

Elmar heeft al vele jaren werkervaring en is sinds 2014 in dienst bij ViS Detachering. Hij heeft tot nu toe aan diverse projecten mogen werken: “Via ViS heb ik verdieping kunnen geven aan mijn loopbaan. Door de projecten kan ik mij blijven ontwikkelen. De samenwerking met ViS en mijn adviseur Pieter-Bas is top! We hebben een heel relaxte omgang.” Lees meer…

Jean de Vries, Contractmanager bij Ingenieursbureau Drechtsteden

Jean werkt inmiddels zeven jaar met veel plezier voor ViS Detachering. In 2018 begon hij aan alweer zijn vierde project via ViS Detachering: de Prins Clausbrug in Dordrecht. In dit artikel vertelt Jean enthousiast over dit project en over hoe het openen en sluiten van een brug een waar schouwspel kan zijn. Lees meer…

Peter op den Brouw, Projectleider Renovatie/Restauratie bij Museum Kam in Nijmegen

Peter vertelt in dit artikel over een bijzonder project bij Museum Kam. Over het werken voor ViS Detachering vertelt hij: “ViS heeft veel aandacht voor de medewerker. ViS Detachering springt er wat mij betreft uit vergeleken met andere detacheringsbureaus.” Lees meer…

Foto Harry Brandenburg - medewerker ViS Detachering - doorwerken na pensioenleeftijd

Harry Brandenburg, Senior Adviseur Contractmanagement bij Rijkswaterstaat  Projecten, Programma’s en Onderhoud

Harry werkt met veel plezier bij Rijkswaterstaat via ViS Detachering: “De samenwerking met ViS Detachering ervaar ik als zeer positief. Ik kan alles met mijn adviseur bespreken.” Lees meer…

Bob IJsselstein, Directievoerder/Toezichthouder bij Gemeente Roosendaal

Bob is via ViS Detachering aan het werk bij de gemeente Roosendaal, waar hij verantwoordelijk is voor de directievoering en het dagelijks toezicht op de realisatiefase van diverse civieltechnische projecten. Lees in dit artikel meer over dit project.