ViS-medewerkers aan het woord

Wij proberen je natuurlijk op allerlei manieren te overtuigen om te kiezen voor ViS Detachering als werkgever. Maar wat geeft een beter beeld van werken voor ViS dan de ervaringen van onze medewerkers ‘in het veld’? Hieronder vertellen verschillende ViS-medewerkers over ViS als werkgever en over hun projecten.

Nathan Edelenbosch, Technisch Projectleider bij gemeente Leiden:

“Bij ViS zetten ze zich volledig in om de juiste plek voor hun mensen te vinden en dat geeft een goed gevoel. Verder is ViS echt een leuk bedrijf om voor te werken.”

Sinds 2017 is Nathan Edelenbosch werkzaam voor ViS Detachering. In 2020 is hij als Technisch Projectleider aan de slag gegaan bij onze opdrachtgever gemeente Leiden. In deze functie werkt hij nauw samen met de Projectmanager en houdt hij zich bezig met de engineering en uitvoering van projecten. Nathan werkt aan diverse projecten voor de gemeente. Zo is hij bezig met de renovatie van een park, de aanleg van het riool, vervangen van wegen en met de ontwikkellocatie bij Lammerschans. In dit artikel gaan we wat dieper in op het project waarvan de eerste fase is opgeleverd: project Haarlemmerweg.

Glenn Ruimwijk, Projectleider bij gemeente Capelle aan den IJssel:

“Ik zie het als een groot voordeel dat ik als zzp-er door met ViS te werken geen acquisitie hoef te doen en dat het financieel goed geregeld is. Daarnaast is er bij ViS geen onderscheid in zzp-ers en medewerkers in dienst en wordt er veel georganiseerd om saamhorigheid te creëren.”

Per 1 februari 2019 is Glenn Ruimwijk – na eerder al gewerkt te hebben aan een aantal projecten via ViS Detachering – aan de slag gegaan als Projectleider bij gemeente Capelle aan den IJssel. Bij gemeente Capelle aan den IJssel heeft Glenn meerdere projecten onder zijn hoede. Echter, is er één project dat er wat Glenn betreft uitspringt: de riolering rondom het gemaal Schollevaar.  Lees hier meer over het project van Glenn.

Pascal Smits, Senior Projectleider bij woningcorportatie Portaal:

“De begeleiding van ViS bij het zoeken naar een baan heb ik als erg prettig ervaren. Het was best spannend of het ging lukken bij Portaal, maar door de daadkracht van mijn adviseur is het op een fijne manier gelukt. Én met succes, want ik zit helemaal op mijn plek en ben sinds 2021 in dienst bij Portaal.”

Sinds december 2019 is Pascal Smits werkzaam bij onze opdrachtgever Portaal als Senior Projectmanager. Na één jaar via ViS gewerkt te hebben, is hij bij Portaal in dienst gegaan. Pascal werkt voor de afdeling Vastgoed projecten en is in Amersfoort gelokaliseerd. Zijn portefeuille bestaat uit diverse projecten, zowel ontwikkelprojecten als renovatieprojecten. Een project dat er voor Pascal uit springt is de renovatie van vijf complexen in de wijk Smitsveen in Soest. Het gebouw ligt in een beruchte wijk met veel sociale problemen. Pascal: “De dynamiek in deze wijk maakt het voor mij een interessant project.” Lees hier meer over het project van Pascal.

Rudi Schoorstra, Verkeerskundige bij gemeente Haarlemmermeer:

“Het proces verliep heel snel en prettig. De begeleiding die je krijgt bij ViS Detachering is erg goed. Ook tijdens deze coronatijd komt ViS met leuke initiatieven. Kortom ik ben erg positief over ViS.”

Sinds augustus 2020 is ViS-professional Rudi Schoorstra werkzaam bij de gemeente Haarlemmermeer als Verkeerskundige. Al een aantal jaar stelt de gemeente voor elk buitenproject een plan op voor de Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie, oftewel een BLVC-plan. Rudi kon hier gelijk mee uit de voeten. Naast het opstellen van BLVC-plannen ondersteunt Rudi ook als algemeen verkeerskundige bij het opstellen van adviezen en verkeersbesluiten en toetsing van ontwerpen. Lees hier meer over het project van Rudi.

Mark Ottevanger, Werkvoorbereider Civiele Techniek bij gemeente Rotterdam:

“Wat mij opvalt is dat er bij ViS veel verbinding is en kennis van het betreffende vakgebied. Mijn Adviseur Stephan staat altijd voor mij klaar. Ook voel je je bij ViS echt gewaardeerd, bijvoorbeeld door de presentjes die we ontvangen.

Stel je eens een plek voor waar (top)sport en groenstedelijk wonen samen komen. Topsporters trainen naast amateurs, talenten worden ontwikkeld en je kan er ook nog eens heerlijk wonen. Dit zijn de plannen voor de Sportcampus in Rotterdam. Het gebied waar voorheen de trainingsvelden van Feyenoord zich bevonden, wordt inmiddels omgebouwd tot een hele woonwijk met een park, nieuwe velden en er komt zelfs een middelbare school. ViS-professional Mark Ottevanger maakt als Werkvoorbereider Civiele Techniek voor dit project van de gemeente Rotterdam het gebied bouw- en woningrijp. Lees hier meer over het project.

Pieter van der Burg, Projectleider bij gemeente Leiden:

“Het werkt erg prettig om via ViS gedetacheerd te zijn. Ik kan goed sparren met mijn adviseur en het is fijn om een luisterend oor te hebben buiten de werkomgeving”

De grootste wetenschapscampus van Nederland; zo stond het Leiden Bio Science Park in het eerste masterplan in 2016 omschreven. Om dit plan werkelijkheid te laten worden zijn er voor dit project binnen de gemeente Leiden verkeerskundigen, landschapsarchitecten, civiele techneuten, vier Projectmanagers en een Projectleider aangetrokken. ViS-professional Pieter van der Burg werkt inmiddels twee jaar als Projectleider aan dit grootse project. Lees hier meer over het project.

Edo van Deest, Beheer Wegen en Civieltechnische Kunstwerken bij gemeente Zoeterwoude:

“ViS heeft voor mij een ingang gevonden bij een gemeente, waar ik zelf niet zo snel terecht zou zijn gekomen. Mijn adviseur kent mij en snapt wat ik zoek in een baan”

Op 1 september 2019 is Edo van Deest bij ViS Detachering in dienst getreden en als Junior Beheer Wegen en Civieltechnische Kunstwerken gestart bij onze opdrachtgever gemeente Zoeterwoude. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de kwaliteit van wegen, straatmeubilair en civiele kunstwerken, zoals beschoeiing, bruggen en kades. Lees hier meer over Edo’s functie.

Peter Vreeven, Senior Projectleider bij Ingenieursbureau Drechtsteden:

“ViS is een stuk persoonlijker dan de meeste andere detacheringsbureaus en dat vind ik prettig.”

Sinds juli 2019 is Peter Vreeven via ViS Detachering werkzaam als Senior Projectleider bij onze opdrachtgever het Ingenieursbureau Drechtsteden (IBD). Op dit moment werkt Peter aan verschillende projecten voor het IBD. Eén van deze projecten is het Circulair Bedrijvenpark Ambachtsezoom aan de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht. Een bedrijventerrein dat niet alleen het eerste echte circulaire bedrijvenpark van Nederland wordt, maar ook het mooiste bedrijventerrein van de regio moet worden door de inrichting met veel water en groen. Lees hier meer over het project van Peter…

Wijnand van Triet, Senior Bouwkundig Werkvoorbereider bij Dura Vermeer:

“Ik zie deze eerste tijd bij ViS als een fijne kennismaking en kijk uit naar de verdere samenwerking.”

Eind 2019 is Wijnand van Triet aan de slag gegaan voor onze opdrachtgever Dura Vermeer aan een bijzonder project in de Botlek, namelijk de nieuwe smoothiefabriek voor Innocent ‘The Blender’ aan de ‘Rotterdam Food Hub’. Hij viel gelijk met zijn neus in de boter! Wijnand: “Eind november ontving ik een Sint-pakket van ViS en met kerst een doos heerlijke wijnen. Begin januari heb ik het ViS-gevoel kunnen ervaren tijdens het sportieve ViS Nieuwjaarsevent. Ik zie deze eerste tijd bij ViS als een fijne kennismaking en kijk uit naar de verdere samenwerking.” Lees hier meer over het project van Wijnand…

Roland Tomeï, Projectleider bij het Rijksvastgoedbedrijf:

“De ongedwongen, dienstverlenende en professionele sfeer binnen het kantoor van ViS vielen mij tijdens mijn sollicitatie al op.”

Roland werkt sinds januari 2019 met veel plezier bij Vis Detachering: “Tijdens mijn sollicitatie voor de functie ‘Projectleider bij het Rijksvastgoedbedrijf’, viel mij de ongedwongen, dienstverlenende en professionele sfeer binnen het kantoor van ViS op. In de periode daarna is deze indruk alleen maar versterkt tijdens de bijeenkomsten, diverse ‘borrels’ en de frequente kennissessies.” De meeste projecten van Roland hebben een confidentieel karakter, behalve een klein leuk projectje.” Lees hier meer over het project van Roland…

Henk van Leeuwen, Directievoerder bij Sodexo Altys op Schiphol:

Mijn adviseur bij ViS Detachering is er in geslaagd een passend project voor mij te vinden.”

Sinds augustus 2016 is Henk werkzaam als Directievoerder bij Sodexo Altys op Schiphol. Henk runt verschillende projecten op Schiphol Oost. Tevens werkt hij aan een aantal projecten bij KLM catering. Henk: “Alle projecten zijn verschillend en elke keer weer een leuke uitdaging.” Het contact met ViS ervaart Henk als prettig. Hij werkt heel zelfstandig en individueel en dat past bij hem. Henk: “Mijn adviseur bij ViS Detachering is er in geslaagd een passend project voor mij te vinden.” Lees hier meer over het project van Henk…

Bianca Staubesant, Werkvoorbereider en Tekenaar bij Ingenieursbureau Drechtsteden:

“De adviseurs van ViS hebben echt aandacht voor de werknemers en menselijke zaken.”

Bianca werkt al jaren met veel plezier voor ViS Detachering. Zij vertelt wat de vele voordelen zijn om voor ViS te werken. Bianca: “Het is erg fijn dat het verlengen van inhuur voor je wordt geregeld en indien een opdracht niet wordt verlengd, zoekt ViS naar nieuwe projecten. Verder worden er interessante kennissessies georganiseerd voor het vergroten van je kennis en het ontmoeten andere collega’s. En tenslotte hebben de adviseurs bij ViS echt aandacht voor de werknemers en menselijke zaken.”. Lees hier meer over een project van Bianca…

Gertjan Smits, Ontwerpleider/Projectleider bij Ingenieursbureau Drechtsteden:

“Het contact is altijd persoonlijk en spontaan”

Gertjan is sinds 2018 werkzaam bij ViS Detachering: “Het contact is altijd persoonlijk en spontaan, je bent zeker geen nummer in de kaartenbak. Er wordt echt geluisterd naar jouw wensen en voorkeuren als werknemer. Het voordeel van een detacheerder is dat er mogelijkheden zijn om bij diverse opdrachtgevers te werken als je dat wilt. ViS organiseert onder andere kennissessies, waar collega’s presentaties geven over projecten en hun kennis delen. Dat zijn leuke avonden om wat bij te leren en tegelijkertijd bij te praten met je collega’s.” Lees meer…

Peter Vergouwe, Senior Adviseur Systems Engineering bij Rijkswaterstaat:

“Bij ViS draait het om jou”

Peter is sinds 2012 in dienst bij ViS Detachering en werkt aan meerdere projecten bij Rijkswaterstaat. “Een van de mooie aspecten van ViS is dat alles bespreekbaar is en een tevreden werknemer voorop staat. Je kunt als professional gedreven je vak beoefenen, met alle voorzieningen die je daarvoor nodig hebt. Lees meer…

Patrick Lucas, medewerker Bouw- en Woningtoezicht bij ViS Detachering

Patrick Lucas, Medewerker Bouw- en Woningtoezicht bij Omgevingsdienst de Vallei in Nijkerk:

Unieke en persoonlijke werkwijze van ViS

Patrick beoefent al jaren met veel plezier zijn vak en vertelt over ViS: “Ik heb gekozen voor ViS Detachering omdat de persoonlijke en betrokken werkwijze van ViS mij direct opviel. Vaak is dat anders. Bij ViS sta je als medewerker echt centraal. Je bepaalt zelf of je ergens wordt voorgedragen.” Lees meer…

Elmar van Bijsterveld, Projectleider bij Gemeente Bodegraven-Reeuwijk:

“Een topsamenwerking met ViS!”

Elmar heeft al vele jaren werkervaring en is sinds 2014 in dienst bij ViS Detachering. Hij heeft tot nu toe aan diverse projecten mogen werken: “Via ViS heb ik verdieping kunnen geven aan mijn loopbaan. Door de projecten kan ik mij blijven ontwikkelen. De samenwerking met ViS en mijn adviseur Pieter-Bas is top! We hebben een heel relaxte omgang.” Lees meer…

Jean de Vries, Contractmanager bij Ingenieursbureau Drechtsteden

Jean werkt inmiddels zeven jaar met veel plezier voor ViS Detachering. In 2018 begon hij aan alweer zijn vierde project via ViS Detachering: de Prins Clausbrug in Dordrecht. In dit artikel vertelt Jean enthousiast over dit project en over hoe het openen en sluiten van een brug een waar schouwspel kan zijn. Lees meer…

Peter op den Brouw, Projectleider Renovatie/Restauratie bij Museum Kam in Nijmegen

Peter vertelt in dit artikel over een bijzonder project bij Museum Kam. Over het werken voor ViS Detachering vertelt hij: “ViS heeft veel aandacht voor de medewerker. ViS Detachering springt er wat mij betreft uit vergeleken met andere detacheringsbureaus.” Lees meer…

Foto Harry Brandenburg - medewerker ViS Detachering - doorwerken na pensioenleeftijd

Harry Brandenburg, Senior Adviseur Contractmanagement bij Rijkswaterstaat  Projecten, Programma’s en Onderhoud

Harry werkt met veel plezier bij Rijkswaterstaat via ViS Detachering: “De samenwerking met ViS Detachering ervaar ik als zeer positief. Ik kan alles met mijn adviseur bespreken.” Lees meer…

Bob IJsselstein, Directievoerder/Toezichthouder bij Gemeente Roosendaal

Bob is via ViS Detachering aan het werk bij de gemeente Roosendaal, waar hij verantwoordelijk is voor de directievoering en het dagelijks toezicht op de realisatiefase van diverse civieltechnische projecten. Lees in dit artikel meer over dit project.