ViS komt aanstaande zaterdag in actie, doe je met ons mee?

Aanstaande zaterdag 21 september 2019 vindt de World Cleanup Day plaats, de grootste wereldwijde opruimactie ooit! Op deze dag gaan zoveel mogelijk bedrijven, organisaties, overheden, scholen, sportverenigingen, familie en vrienden de handen uit de mouwen steken om de planeet een grote schoonmaakbeurt te geven. En vooral ook het verkrijgen van meer waardevolle informatie over het soort afval dat op straat en in het milieu ligt en de herkomst ervan. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen. Hoe meer we te weten komen over het afval, hoe gerichter we namelijk kunnen werken aan oplossingen. Zo kan de Plastic Soup Foundation daadwerkelijk wat aan de bron van de vervuiling doen.

Samen kunnen we namelijk écht het verschil maken. Doen jullie met ons mee?

Als Business Angel van de Plastic Soup Foundation willen wij dit onderwerp zoveel mogelijk aan het licht brengen. Vandaar dat we vanuit ViS onze medewerkers willen oproepen om met dit event mee te doen. En mee doen is zo simpel! Het in kaart brengen van het zwerfafval doen we met behulp van de Litterati app. Deze app is heel makkelijk: het legt de precieze locatie vast waar je iets hebt aangetroffen, maar ook van wat voor materiaal en welk merk iets is. Met deze informatie zorgen we ervoor dat politiek en bedrijfsleven het probleem bij de bron gaan aanpakken (denk aan statiegeld op flesjes en blikjes of duurzamere verpakkingen). In 2018 hebben 18 miljoen vrijwilligers over de hele wereld 88 miljoen kilo afval uit het milieu gehaald. Laten wij daar in 2019 ons steentje aan bijdragen.

Hoe doe je mee?

Ga zaterdag tijdens de World Clean Up Day de straat op (kan gewoon in je eigen buurt) met je gezin, vrienden, familie, hond én een vuilniszak natuurlijk en ga opruimen. Gebruik de Litterati app, zodat het vuil dat je vind geregistreerd wordt. Zo doe je samen met ViS Detachering mee:

 1. Download de Litterati app op je telefoon
 2. Registreer jezelf
 3. Geef de app toegang tot je camera en locatie
 4. Sluit je aan bij de ViS Detachering club:
  • Klik rechtsonder op de drie bolletjes
  • Ga rechtsbovenaan naar clubs
  • Klik op ‘Meld je aan bij een club’
  • Zoek de club ‘ViS Detachering’
  • Join de club
 5. Met de camera van de Literati app maak je een foto van het vuil/plastic en tag wat het is (sigaret, plastic, plasticzak, blikje, etc). De app registreert zelf waar je het hebt gevonden.