ViS-kennissessie op locatie: Zuidas Amsterdam

Op donderdagavond 1 december jl. organiseerde ViS Detachering de ViS-kennissessie op locatie: Zuidas Amsterdam, in het Amsterdam Zuidas Informatiecentrum.

De wereld van de Zuidas

Na het ontvangst in het Amsterdam Zuidas Informatiecentrum volgde een heerlijk diner en daarna was het woord aan Gijs Velsink. Gijs is via ViS Detachering werkzaam bij de gemeente Amsterdam als Publieksvoorlichter Informatiecentrum.

Gijs nam ons tijdens de Kennissessie mee in de wereld van de Zuidas. Gijs legde uit dat rondom het treinstation Amsterdam Zuid hard gewerkt wordt aan twee megaprojecten. De gemeente ontwikkelt hier de gemengde stadswijk Amsterdam Zuid en dwars door het hart van deze stadswijk loopt de Zuidasdok. De twee projecten zijn dus erg nauw met elkaar verbonden.

Zuidas

Gijs vervolgt: “op de Zuidas wordt gebouwd aan een unieke stadswijk waar het fijn is om te wonen, werken en verblijven. In de buurten Ravel, Kenniskwartier en Verdi worden de grootste woningbouwopgaven gerealiseerd aan de hand van de 40-40-20 regel: 40% sociale huur, 40% middeldure huurwoningen en 20% vrije sector.” Ook aan de andere woningbouwlocaties ging Gijs niet voorbij. Zo wordt er onder andere gebouwd aan het CROSSOVER-complex met huurwoningen voor zowel jongeren als statushouders.

Zuidasdok

Gijs vertelt: “Het project Zuidasdok is één van de grootste infrastructurele projecten die ons land rijk is. Het doel hiervan is om de bereikbaarheid van Amsterdam en het noorden van de Randstad te optimaliseren.”

Daarna lichtte Gijs verder toe dat in het centrum van de Zuidas de A10 deels ondergronds wordt gebracht. Dit zal gerealiseerd worden door het aanbrengen van twee tunnels, hierdoor wordt bovengronds de ruimte gecreëerd om Station Amsterdam Zuid uit te breiden. Het uitbreiden van het station is essentieel om een goede doorstroming op het snel groeiende station te kunnen waarborgen.

Wij blikken met veel plezier terug op een interactieve een leerzame avond.

Leuk om te weten: Gijs is veel meer dan alleen Voorlichter Informatiecentrum. Hij is namelijk ook Kunstenaar en maakt eveneens graag radio. Dit doet hij voor Radio Noord Amsterdam: luister hier!