ViS Kennissessie najaar 2017

Op woensdag 8 november was het weer zover: de najaars-kennissessie! Deze stond in het teken van omgevingsmanagement en het werken bij de Rijksoverheid over de grens van Nederland. Twee van onze professionals namen de presentaties voor hun rekening. Mark Knevel vertelde over zijn ervaring met omgevingsmanagement bij Rijkswaterstaat en Jan Bos vertelde ons meer over zijn rol als Projectmanager bij de Rijksoverheid.

ViS Kennissessie najaar 2017Werken over de grens bij de Rijksoverheid

Nadat iedereen voorzien was van een kopje soep en heerlijke broodjes, trapte Jan Bos af met zijn presentatie over het werken bij de ambassade in Zuid-Afrika. Hij lichtte de verschillen toe met het werken in Nederland en vertelde welke ontwikkelingen het vakgebied de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. De presentatie was erg onderhoudend en leerzaam.

Omgevingsmanagement bij Rijkswaterstaat

Mark Knevel vertelde ons meer over de systematische aanpak van Systems Engineering en Strategisch Omgevingsmanagement bij Rijkswaterstaat. Hierbij kwamen ook het analyseren en vaststellen van de klanteisen en de stakeholdersanalyse aan bod. Bij het Strategisch Omgevingsmanagement werd het belang van het omgaan met stakeholders toegelicht. Ook deze presentatie werd met veel enthousiasme ontvangen.

kennissessie ViS najaar 2017Derde kennissessie was een groot succes!

Het was leuk om te zien dat de opkomst bij deze sessie weer hoger lag dan bij de afgelopen sessies. Na de presentaties was er nog gelegenheid tot het stellen van vragen. We kijken terug op een dynamische en interactieve avond. De betrokkenheid van de aanwezigen en de energie die in de presentaties was gestopt, maakten het een geslaagde kennissessie. We merken dat onze professionals het fijn vinden om elkaar te ontmoeten op deze inspirerende bijeenkomsten onder het genot van een hapje en drankje. De volgende sessie zal in het voorjaar van 2018 plaatsvinden.