Vijftien jaar ViS, vijftien jaar toewijding

De ervaren civieltechnici Gijs van Ierssel en Pieter-Bas Slee hadden een idee: een eigen detacheringsbureau in civiele techniek en bouwkunde. Het gebeurde in 2005, op het strand van Vlissingen tijdens een spannende wedstrijd tussen de kinderen van Gijs en Pieter-Bas: wie bouwt de hoogste zandberg? Terwijl de kinderen in het zand sprongen, gingen de gedachten over en weer. Eén ding stond vast: het moest een bureau worden met échte aandacht voor álle medewerkers.

Na deze mooie dag in september 2005 trokken Gijs en Pieter-Bas zich een weekend terug in een strandhuisje om het grotere plan te smeden. De insteek was dat medewerkers zich voor langere tijd zouden binden. Persoonlijke aandacht en betrokkenheid zouden daarom de belangrijkste kernwaarden zijn en het detacheringsbureau mocht niet groter worden dan vijftig mensen. Over de naam ViS waren de heren het snel eens: de V en de i van Van Ierssel en de S van Slee.

ViS Detachering een feit

Op 22 december 2005 was ViS Detachering een feit. In eerste instantie werd het bureau gevestigd in Gorinchem, op het snijpunt van drie provincies. Pieter-Bas ging zich bezighouden met het commerciële stuk en Gijs werd gedetacheerd bij de gemeente Boskoop. Aan het einde van het eerste jaar had ViS zeven medewerkers in dienst. In 2007 was het tijd voor commerciële ondersteuning. De jaren daarna groeide het aantal gedetacheerde medewerkers gestaag, richting veertig medewerkers in 2012.

In dat jaar is besloten ViS te huisvesten in een voor de medewerkers meer ‘centrale’ omgeving: het pittoreske Reeuwijk in het centrum van de Randstad. Een jaar later kwam Stephan van der Steen een kijkje nemen in de ViS-vijver. Een blijvende vangst, want hij is inmiddels compagnon. De komst van Stephan gaf ruimte om te groeien en in 2014 had ViS voor het eerst meer dan vijftig medewerkers in dienst.

Een ander belangrijk jaar voor ViS Detachering was 2016, toen meerdere nieuwe functies op kantoor werden ingericht. Er was behoefte aan adviseurs die zich volledig op de bouwkundige richting focusten. Ook werd de commerciële ondersteuning uitgebreid en was de tijd rijp voor de aanstelling van een marketing- en communicatiespecialist. In 2016 ging bovendien de lang gekoesterde wens in vervulling om kennissessies te organiseren, waarin medewerkers ervaringen en kennis delen.

Toewijding en persoonlijke aandacht

In december 2020 bestaat ViS vijftien jaar, een mooi moment om de balans op te maken. Het voornemen om niet meer dan vijftig mensen in dienst te hebben, heeft het bureau niet kunnen volhouden. Eind 2019 passeerde ViS de grens van tachtig medewerkers. Wél is het gelukt om (nog steeds) met iedereen een hechte band te hebben en aandacht te geven aan het allerbelangrijkste: het werkgeluk van alle medewerkers. Want tijdens deze eerste vijftien jaar is ViS Detachering keer op keer bevestigd in de bedrijfsfilosofie die werd ontwikkeld in 2005: medewerkers komen optimaal tot hun recht door toewijding en persoonlijke aandacht.

Het motto ‘Toewijding is onze techniek’ is ook na vijftien jaar nog springlevend.