Samenwerking gemeente Gouda & ViS in vakblad Cobouw

Hoe gaat de gemeente Gouda om met haar flexibele schil?

“Het is een voordeel als bureaus onze werkwijze en het team kennen”

 

Zo’n 25 procent van het personeelsbestand van de gemeente Gouda wordt momenteel gevormd door de flexibele schil. Bij de inhuur voor projecten in de openbare ruimte zoekt de gemeente kritisch naar bureaus die écht toegevoegde waarde kunnen bieden. “Wij zijn een regieorganisatie en dat stelt andere eisen aan kandidaten.”

Het is 2006. De flexibele schil van de gemeente Gouda is enorm, maar liefst tegen de 60 procent van het personeel is ingehuurd. Niet zelden maakt de gemeente daarbij gebruik van preferred suppliers om te voorzien in de behoefte aan projectleiders, assistent-projectleiders, directievoerders en toezichthouders.

Arie Boekee is afdelingshoofd bij de gemeente Gouda en in die hoedanigheid onder meer verantwoordelijk voor de capaciteit van de projecten in de openbare ruimte. Volgens hem is inmiddels veel veranderd. “De Aanbestedingswet heeft ons gedwongen tot een andere manier van inhuren. Wij werken nu met een marktplaatsinrichting. Daarbij zijn er elke keer vele open mededingers in plaats van preferred suppliers. Voor elke afzonderlijke inhuurvraag die we hebben, zoeken we de meest geschikte kandidaat voor de actuele vraag.” Lees meer >>