Turbulentie in de bouwsector

De crisis heeft er hard ingehakt bij de bouw, maar de afgelopen twee kwartalen was er sprake van een fikse groei in de bouwsector. In het tweede kwartaal is voor ruim 15.000 nieuw te bouwen woningen een vergunning afgegeven en de omzet lag in juni 2015 bijna een kwart hoger dan een jaar eerder. Dat is de grootste stijging van de laatste tien jaar, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Groei in de bouwsector

De vergunningen gingen voornamelijk naar projectontwikkelaars, makelaars en verzekeraars. Deze ‘bouwers voor de markt’ hebben het niveau van voor de crisis bijna bereikt. In de grond-,weg- en waterbouw (GWW) was de omzet nog wat bescheidener met een stijging van 4,5%.

ViS Detachering merkt groei

Ook bij ViS Detachering merken we dat de afgelopen jaren een gestage groei doorzet binnen de bouwsector. Er is meer vraag naar specialistisch personeel in de gehele breedte van de bouw door de aantrekkende economie. Onder andere binnen het vakgebied van bouwplantoetsing zien wij sinds 2014 al een duidelijke stijging.

De afgelopen jaren was de markt uit balans: er was minder vraag naar specialistisch personeel. Dit werd veroorzaakt door de afname van bedrijvigheid in de bouw. Er was echter wel veel aanbod van kandidaten. De komende jaren zal deze onbalans in de markt aanwezig blijven door een toenemende vraag naar vakbekwaam personeel, maar het aanbod van goed opgeleid personeel neemt af. Dit heeft onder andere te maken met personeelsverlies door de vergrijzing, maar ook met het tekort aan instroom vanuit het onderwijs.

Kansen bij ViS

Wij hebben de overtuiging dat bij ons als specialistisch bureau altijd voldoende ruimte is bij één van onze opdrachtgevers. De laatste jaren hebben onze medewerkers dan ook niet zonder zonder projecten gezeten. Ben jij ook benieuwd wat ViS voor jou kan betekenen? Of ben je op zoek naar een nieuwe baan in de bouw? Bekijk eens onze vacatures of neem dan direct contact met ons op en bel naar 0182-820250 of mail naar info@visdetachering.nl. Wij bespreken graag de mogelijkheden met je!