Toezicht op renovatie IJ-Tunnel

De IJ-tunnel

In 1968 is in Amsterdam de IJ-Tunnel geopend. Deze 1139 meter lange tunnel verbindt het centrum van Amsterdam met het stadsdeel Amsterdam Noord. Dagelijks rijden er 50.000 auto’s en 22 buslijnen door de tunnel. Met het veelvuldige gebruik van de tunnel is het belangrijk dat de veiligheid gewaarborgd wordt. Om hieraan te kunnen voldoen is de tunnel al een aantal keer gesloten geweest om een reeks van werkzaamheden te verrichten. Deze zomer worden naar verwachting de laatste werkzaamheden uitgevoerd.

Werkzaamheden

IJ-Tunnel
IJ-Tunnel

Tijdens de renovatie zullen de volgende zaken worden aangepakt: het aanpassen van de ophanging van het ventilatiesysteem, het aanpassen van het ventilatiesysteem zelf en kleinere civiel (herstel) werkzaamheden. Om de werkzaamheden in goede banen te leiden, is Daniël Tangerman van ViS aangesteld als Toezichthouder. Van 15 juli tot en met 29 augustus zal hij zich bezighouden met de werkzaamheden waterslot, mangaten, aanbrengen sluitpleister, asfaltvoegen, dienstdeuren en betonreparatie.

Wij wensen Daniël veel succes en werkplezier toe!

Meer informatie

Voor meer informatie over de werkzaamheden van de IJ-tunnel kun je terecht op de website van de gemeente Amsterdam. Let op dat je van 15 juli tot 29 augustus een alternatieve route neemt voor de IJ-tunnel.

Geïnteresseerd in onze projecten? Kijk dan eens op onze pagina opdrachtgevers. Neem ook eens een kijkje op onze vacaturepagina voor interessante vacatures.