De Rotonde van Nederland loopt vast

Ring Utrecht Zuid
Ring Utrecht Zuid tussen Utrecht Lunetten en Houten

De Ring Utrecht wordt ook wel de Rotonde van Nederland genoemd, vanwege zijn centrale ligging in Nederland. Vanaf de ring gaan er wegen in zeven verschillende richtingen en komt een groeiende hoeveelheid doorgaand en regionaal verkeer samen. Hierdoor is de Ring Utrecht bijzonder filegevoelig geworden. Naast files ontstaan er problemen als geluidoverlast en verslechtering van de luchtkwaliteit.

De rol van Projectcoördinator bij de planstudie van Ring Utrecht

Tjeerd Teerlink is gedetacheerd via ViS Detachering als Projectcoördinator bij de planstudie Ring Utrecht voor Rijkswaterstaat. Hier coördineert hij de raakvlakken met het ontwerpteam binnen een groeiend project waar nu zo’n 80 mensen bij betrokken zijn. Zo is hij bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de vastlegging van (ontwerp)keuzes in rapportages en Relatics, is hij verantwoordelijk voor vastlegging van hoeveelheidsbepalingen, helpt hij bij het opzetten van kostenramingen en bewaakt hij de voortgang door het bijhouden van de (detail)planning van de (ontwerp)werkzaamheden.

Uitdaging

De uitdaging van deze functie zit in de vele raakvlakken met het ontwerpteam die op elkaar af gestemd moeten worden. In deze functie heb je contact met veel verschillende disciplines met elk hun eigen specialisme en belang. Zo zijn er onder andere raakvlakken met specialisten in bewegwijzering, geluid, luchtkwaliteit, bouwfasering, landschap, waterhuishouding en daarnaast zijn er de wensen van bewonersgroepen. In deze functie denk je mee hoe al deze belangen moeten worden afgewogen en kunnen leiden tot het optimale wegontwerp in de planstudie.

Ontweven van het verkeer

Het streven is dat de planstudie wordt goedgekeurd en verder wordt uitgewerkt zodat de Ring Utrecht rond 2019 grondig kan worden verbouwd. De nieuwe Ring Utrecht wordt zo ontworpen dat naast extra rijstroken, drukke verkeerstromen zo veel mogelijk worden gescheiden, zodat er minder weefbewegingen ontstaan rond de drie grote knooppunten waardoor de veiligheid en bereikbaarheid zal toenemen.

Meer weten over ViS?

Benieuwd naar onze andere opdrachtgevers? Of benieuwd naar onze vacatures? Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem direct contact met ons op via info@visdetachering.nl of 0182-820250.