Movares / Holland Railconsult

Bijdrage ViS Detachering

De samenwerking van ViS met Movares stamt nog uit de tijd dat het ingenieurs- en adviesbureau nog Holland Railconsult heette, ofwel van begin 2006. In deze tijd heeft ViS de bemiddeling op zich genomen voor met name het Bouwmanagement. Binnen dit onderdeel is de ‘bouwbegeleiding’ vertegenwoordigd tijdens de realisatie van projecten. Tevens is het contractmanagement een zeer belangrijk onderdeel. Qua functies kan hierbij gedacht worden aan vooral Toezichthouders en Directievoerders.

Vanaf een later stadium, het moment dat er meer volgens moderne contractvormen werk op de markt kwam (zoals op basis van UAV-gc, Design & Construct of Engineering & Construct) zijn door ViS eveneens de rollen van Toetser, Toetscoördinator en Contractbegeleider bemiddeld. Binnen al deze functies zijn medewerkers tijdens de realisatie van projecten verantwoordelijk voor het toezicht en het voeren van directie. Breder nog zijn zij verantwoordelijk voor het beheersen van het contract tot en met het toetsen van de opdrachtnemer op systemen, proces en product.

Over Movares

Sinds 1 mei 2006 heet het bedrijf niet langer Holland Railconsult, maar Movares. Movares is een middelgroot ingenieursbureau op het gebied van multidisciplinaire infrastructurele projecten. Waar het bureau voorheen voornamelijk een nichespeler was op het gebied van rail, heeft Movares zich met de jaren ontwikkeld tot een advies- en ingenieursbureau met een bredere scope.

Meer verhalen van onze opdrachtgevers

Benieuwd naar onze andere opdrachtgevers? Lees het verhaal van onze vorige opdrachtgever Kiwa of onze volgende opdrachtgever RoyalHasKoningDHV. Ga terug naar het opdrachtgevers overzicht voor een impressie van al onze opdrachtgevers.

Opdrachtgevers ViS Detachering - Movares logo