Nieuwe kansen in arbeidsmarkt Bouw

De laatste tijd klinken er steeds vaker positieve geluiden over de arbeidsmarkt. Ook in de bouw en (civiele) techniek branche trekt de markt aan. Dit ervoeren wij zelf tijdens ons bezoek aan de Bouwbeurs 2017 en onze deelname aan de InfraTech 2017. Er wordt steeds vaker gevraagd naar technisch geschoold personeel. Bij opdrachtgevers neemt de behoefte naar goede technische werknemers toe.

De (woning)bouw is in opmars

In januari 2016 publiceerde het Economisch Instituut voor de Bouw het rapport “Verwachtingen bouwproductie en werkgelegenheid 2016”. In dit rapport voorspelden zij dat de bouwproductie met 4.5% zou groeien. Uit de studie “Verwachtingen productie en werkgelegenheid 2017” blijkt dat in 2016 het productievolume in de bouw met 7% is gegroeid. Dat betekent dat er 2.5% meer groei is gerealiseerd dan verwacht. Deze groei is voornamelijk te danken aan de woningbouw. Ook voor de komende jaren wordt er groei verwacht in de woningbouw, respectievelijk 8% in 2017 en 6% in 2018.

Personeelsbehoefte in de bouw

Groei in bouwsector - grafiek arbeidsmarkt bouwMet deze groei in de bouw groeit ook de vraag naar het personeel die de werkzaamheden uit kan voeren. Begin 2016 werd er voorspeld dat er 16.000 arbeidsjaren gecreëerd zouden worden in de bouw, waarvan 10.000 fulltime banen. In 2016 is er een werktoename gerealiseerd van 10.000 arbeidsjaren. De verwachting is dat er in 2017 en 2018 in totaal 34.000 arbeidsjaren aan werkgelegenheid bijkomen in de sector bouw.

Vacatures Bouw ViS Detachering

Deze 34.000 arbeidsjaren worden verwacht dit jaar te worden vervuld. We merken dan ook dat er veel vacatureaanvragen zijn vanuit onze opdrachtgevers. Als gevolg hiervan stromen de Bouw vacatures bij ViS Detachering binnen. Voor diverse functies zijn wij doorlopend op zoek naar kundig personeel. Hierbij kun je denken aan vacatures als: BIM Modelleur, Werkorganisator, Projectleider Bouw, Planbeoordelaar Bouw, Directievoerder Woningcoöperaties, Casemanager WABO en Ontwikkelingsmanager Vastgoed.

Jij en ViS Detachering

Bij ViS Detachering werken sociale techneuten die een passie hebben voor alles wat in de openbare ruimte gebouwd wordt. Daarnaast krijgen zij energie van het plaatsen van de medewerker op de juiste plek. Benieuwd naar hoe wij te werk gaan? Wij schreven een artikel over onze werkwijze: het gaat ons om jou! Wij gaan graag met je in gesprek om te kijken waar juw wensen, behoeften en kansen in de markt liggen. Wanneer mogen wij je ontmoeten?