Hoe ViS de wereld een beetje mooier maakt

De bebouwde wereld om ons heen een beetje mooier maken, zodat mensen er prettig kunnen wonen, werken en leven. Dat is waar Bouwkunde en Civiele Techniek in een notendop om draait. Door op een duurzame manier te ondernemen dragen we bij ViS nog een extra steentje bij aan deze missie. Een van de manieren waarop wij invulling geven aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid is door ons partnerschap met Wakibi.

logo WakibiBij ViS geloven we in het krijgen en creëren van kansen

Wakibi is een non-profit organisatie die dagelijks strijdt tegen armoede in derdewereldlanden. Deze organisatie maakt het mogelijk om microkredieten te verschaffen aan ondernemers en projecten in minder ontwikkelde landen. Wakibi stimuleert op deze manier echt ondernemerschap en zorgt ervoor dat mensen daarna langdurig op eigen benen kunnen staan. Bij ViS Detachering weten we hoe mooi en belangrijk het is om een kans te krijgen en te geven. Daarom hebben alle medewerkers van ViS rond Kerst een Wakibi-cadeaubon ontvangen waarmee zij een lening kunnen verstrekken aan een ondernemer of project naar keuze. Met deze duurzame vorm van hulp stimuleren we ook de ondernemers in minder ontwikkelde landen om hun dromen te verwezenlijken.

De wereld mooier maken – dichtbij en verder weg

Zelfredzaamheid en ondernemerschap zijn in het concept van Wakibi onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door kredietverleners over de hele wereld te verbinden met ondernemers in ontwikkelingslanden ontstaat een unieke en duurzame vorm van hulp. Daarnaast ben je als uitlener volledig in controle over wat er met je geld gebeurt. Je kunt namelijk zelf bepalen welke ondernemers en projecten je wilt steunen en zodra de lening is terugbetaald, kun je het opnieuw in een project investeren. Door Wakibi te steunen krijgen onze medewerkers de kans om een positieve impuls te geven aan de levens van ondernemers in minder ontwikkelde landen. Op deze manier maken we niet alleen de wereld om ons heen, maar ook verder weg een beetje mooier.