Het nieuwe stadspark van Rotterdam: Hofbogenpark

In 2006 reed de laatste trein over de Hofpleinlijn. Vandaag de dag is hier echter geen spoorelement meer te bekennen.

Meer groen

In de gemeente Rotterdam is meer groen nodig om de stad af te koelen, wateroverlast en hittestress tegen te gaan en om een grotere biodiversiteit te creëren. Op het dak van het voormalig spoorviaduct van de Hofpleinlijn wordt het nieuwe stadspark aangelegd. Dit park wordt maar liefst twee kilometer lang!

Daarnaast is het dakpark een laagdrempelige manier om mensen meer te laten genieten van het stedelijk groen en om hen in beweging te laten komen.

Dakpark

Onder de Hofpleinlijn is het langste gebouw van Rotterdam gevestigd: de Hofbogen. De Hofpleinlijn en dus ook de Hofbogen doorkruisen in Rotterdam maar liefst vier wijken: Agniesebuurt, Bergpolder, Oude Noorden en Liskwartier. In al deze wijken komen er opgangen naar het dakpark.

Door de samenwerking tussen de gemeente Rotterdam en de Dudok Groep (eigenaar van de Hofbogen) kan het Hofbogenpark gerealiseerd worden. Door middel van diverse sessies met de buurtbewoners, zijn ook zij bij het ontwerpproces betrokken. De realisatie gaat in het vierde kwartaal van 2023 van start en de gemeente verwacht het eerste deel van het park eind 2024 te kunnen openen.

ViS Detachering en de gemeente Rotterdam

Via ViS Detachering zijn er bij de gemeente Rotterdam al jaren civieltechnisch en bouwkundige professionals werkzaam. Zij vervullen bijvoorbeeld de functie van: Werkvoorbereider, (Assistent) Landschapsarchitect, Technisch Vastgoedbeheerder en Directievoerder. Voor de komende jaren is het de verwachting dat wij voor de gemeente Rotterdam nog op zoek gaan naar versterking op vele fronten. Niet alleen bij de gemeente, maar ook bij de betrokken (onder)aannemers, advies- en ingenieursbureaus.

Wil jij een bijdrage leveren aan grote toonaangevende projecten?

Diverse ViS-professionals vervullen een functie bij de gemeente. Wij hebben nog meer aanvragen ontvangen voor de invulling van uiteenlopende functie. Zo zijn wij op zoek naar:

Interesse? Neem dan contact op met één van onze Adviseurs, dit kan via de e-mail op info@visdetachering.nl of telefonisch op 0182-820250.