Eerste ViS kennissessie een groot succes!

ViS kennissessie

Enige tijd geleden ontstond het idee om elk kwartaal een kennissessie te houden voor onze medewerkers. Onze medewerkers werken bij diverse opdrachtgevers in uiteenlopende rollen. We hebben veel kennis met elkaar, dus waarom zouden we dit niet met elkaar delen? Afgelopen woensdag 12 april was het zover: de eerste ViS kennissessie. Onder het genot van een hapje en een drankje luisterden we naar drie van onze professionals. Aart Troost en Marco Dekker gaven een presentatie over Rijkswaterstaat, het Integraal ProjectManagement model en financiële projectbeheersing. Bob Beuving vertelde vervolgens over zijn ervaringen bij de diverse opdrachtgevers: aannemer, adviesbureau, Rijkswaterstaat en gemeente.

Integraal ProjectManagement model

Driehoek IPM-model Integraal Projectmanagement - ViS Detachering
Visuele driehoek van het IPM-model

De eerste presentatie werd gehouden door Aart en Marco. Zij gaven uitleg over de organisatie Rijkswaterstaat en haar interne, complexe structuur. Vervolgens gaven zij een toelichting op het Integraal ProjectManagement model (IPM-model). Beide specialisten werken als Adviseur Financiële Projectbeheersing. Zij vertelden wat hun plaats in de organisatie is (zie afbeelding) en de uitdagingen die zij in hun functie tegenkomen. Na de presentatie discussieerden we met elkaar over de toekomst van Rijkswaterstaat, het productgericht werken en het belang van betrokkenheid bij het werk. Tot slot filosofeerden we met elkaar wat deze zaken voor ViS en de gedetacheerde medewerkers (gaan) betekenen.

Diverse opdrachtgevers, diverse culturen?

Bob heeft bij diverse organisaties gewerkt. Hij is begonnen bij een aannemer, vervolgens is hij bij een adviesbureau gaan werken en daarna is hij bij diverse overheidsorganisaties aan de slag gegaan. Wij vroegen ons af: wat zijn de verschillen en de overeenkomsten tussen de diverse organisaties? Bob beantwoordde deze vragen in zijn presentatie.

Elke organisatie heeft zijn eigen dynamiek en kenmerken, maar wat centraal staat bij elk bedrijf is dat we met elkaar moeten samenwerken. Het type contractvorm maakt hierin niets uit. Techniek wordt gemaakt door en voor mensen. Het is de uitdaging om goed met elkaar te blijven communiceren en om vooruit te denken en kijken. Zoals Marco tijdens de presentatie zei: uiteindelijk willen we allemaal iets moois neerzetten en bereiken.

Impresse ViS kennissessie 12 april 2017 - ViS Detachering
Sfeerimpressie van de eerste ViS kennissessie

ViS kennissessie: voor herhaling vatbaar

Na afloop van de kennissessie hebben we met elkaar nog wat nagepraat over de presentaties. Leuk om te zien dat er veel tijd en moeite is gestopt in de voorbereiding van de presentaties en dat alle aanwezigen betrokken waren bij de presentatie en discussie. Zowel onze medewerkers als het ViS kantoorteam vonden het een zeer geslaagde avond, die zeker voor herhaling vatbaar is. We zijn van plan om drie tot vier keer per jaar een kennissessie te houden. De volgende zal plaatsvinden vlak voor de zomervakantie. We zijn nu al benieuwd naar de presentaties!