Eerste kennissessie van 2018 was een succes!

Op donderdag 19 april vond de eerste kennissessie van 2018 plaats. Ondanks het warme weer waren er behoorlijk wat ViS’ers aanwezig om zich te laten inspireren. Twee van onze ViS-professionals vertelden door middel van interessante presentaties en praktische voorbeelden over hun expertises. Dit keer waren Peter Vergouwe en Peter van Zantvoort aan het woord. Peter Vergouwe vertelde over Systems Engineering en een project van Rijkswaterstaat waar hij bij betrokken is. Collega Peter van Zantvoort nam ons mee in de wereld van procesmanagement bij ruimtelijke ontwikkelingen.

Systems Engineering

Kennissessie presentatie Peter Vergouwe

Nadat iedereen was voorzien van een kop soep en heerlijke broodjes, trapte Peter Vergouwe de sessie af met zijn presentatie over Systems Engineering, waarover we onlangs ook een nieuwsitem hebben geschreven. Hij legde uit wat het vakgebied inhoudt en wat de verschillen zijn tussen Systems Engineering bij een opdrachtgever of bij een opdrachtnemer. Daarnaast vertelde hij meer over het project SAA A9 Badhoevedorp-Holendrecht waar hij aan werkt bij Rijkswaterstaat. Het was een erg leerzame en boeiende presentatie.

Procesmanagement bij ruimtelijke ontwikkelingen

Kennissessie presentatie Peter van Zantvoort

Na de presentatie van Peter Vergouwe was Peter van Zantvoort aan het woord. Aan de hand van veel interessante praktijkvoorbeelden nam hij ons mee in zijn vak als projectleider bij diverse gemeenten. In deze presentatie vertelde hij ons meer over het belang van procesmanagement bij ruimtelijke ontwikkelingen. Ook deze inspirerende presentatie werd met veel enthousiasme ontvangen.

Geslaagde kennissessie

Het was leuk om te zien dat (ondanks het mooie weer) de opkomst weer hoog lag. We kijken terug op een warme maar dynamische en interactieve avond. De betrokkenheid van de aanwezigen en de energie die in de presentaties was gestopt, maakten het een geslaagde kennissessie. We merken dat onze professionals het fijn vinden om elkaar te ontmoeten op deze inspirerende bijeenkomsten onder het genot van een hapje en drankje. De volgende sessie zal aan het eind van de zomer plaatsvinden.