ViS vooruitstrevend in verduurzaming wagenpark

Duurzaam wagenpark Voor ViS staat duurzaamheid al jaren centraal in de bedrijfsvoering. Duurzaam ondernemen betekent voor ons duurzame relaties opbouwen en de ecologische ‘footprint’ verkleinen. De medewerkers van ViS rijden veel door het land. Vandaar dat het voor ons een logische stap was om de mogelijkheden van het elektrisch rijden verder te verkennen.

Zoals de meesten wel weten zijn auto’s door de CO2 uitstoot slecht voor het milieu. Zowel de productie van een auto met een accu als het rijden op fossiele brandstof stoten veel CO2 uit. Maar wist je ook dat een stekker auto, inclusief productie en de hele levensduur meegerekend, uiteindelijk alsnog 50% minder CO2 uitstoot, dan een auto die op benzine rijdt? Én dat elektrisch rijden ook nog financieel voordelig is?

Wij geloven dat elektrisch rijden een positieve bijdrage gaat leveren aan de verduurzaming en stimuleren dit bij onze medewerkers door ze deze mogelijkheid te bieden. Het resultaat mag er zijn: de afgelopen maanden hebben we weer een aantal medewerkers blij gemaakt met de Nissan Leaf of een Hyundai IONIQ. Ruim 35% van ons wagenpark bestaat op dit moment uit elektrische auto’s. Vergeleken met het percentage elektrische personenauto’s in Nederland van 3%* is ViS dus zeer vooruitstrevend en daar zijn we best trots op.

De ambitie van de Nederlandse overheid is dat 10% van de auto’s in 2020 elektrisch is. ViS doet daar nog een (flinke) stap bovenop en gaat voor 75% elektrische auto’s in haar wagenpark in 2020.

Naast het verduurzamen van ons wagenpark hebben we nog andere initiatieven in de pijplijn om onze ‘footprint’ te verkleinen. Binnenkort verwachten wij daar meer over te kunnen vertellen.

Bronnen:
https://www.milieucentraal.nl/duurzaam-vervoer/autokeuze-en-gebruik/zuinige-auto-kopen/elektrisch-en-hybride-rijden/ 
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
https://www.anwb.nl/auto/themas/elektrisch-rijden/hoe-groen-is-het