Wandelen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur

De 15 van ViS: Wandelen voor het goede doel

Klaar voor de start…af! De wandelschoenen zijn uit het stof gehaald en de zon schijnt weer, vandaag is het ideale moment om van start te gaan met het wandelevent ‘De 15 van ViS’.

Wat gaan we doen?

Ter ere van het 15 jarig jubileum van ViS en omdat we een alternatief moesten verzinnen voor onze traditionele ViS-zomerbarbecue, hebben we op kantoor in Reeuwijk onze creatieve krachten gebundeld om een leuk en coronaproof event te organiseren voor onze medewerkers, namelijk: De 15 van ViS! De 15 van ViS is een wandelevent dat gedurende de hele maand juni zal plaatsvinden. Door te wandelen verdienen onze medewerkers punten en deze punten zet ViS om in euro’s voor het goede doel. Het is dus niet alleen ontzettend gezond om vaak een ommetje te maken, ook zetten zo alle ViS-professionals in deze maand hun beste beentje voor om geld in te zamelen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Via deze stichting leveren wij een bijdrage aan de te betalen contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen met geldzorgen. Denk bijvoorbeeld aan de contributie voor voetbal, zwemmen en turnen, maar ook aan muziekles, dansles en tekenles.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur zet zich in voor kinderen en jongeren uit gezinnen die het niet breed hebben, 1 op de 11 kinderen in Nederland groeit namelijk op in armoede. Maar, dankzij het Jeugdfonds krijgen zij de kans om mee te doen aan sport- en / of cultuurlessen. Door mee te doen aan sport- en / of cultuurlessen krijgen kinderen en jongeren de kans om zich verder te ontplooien en ontwikkelen. Daarnaast is het uiteraard ook een mooie aangelegenheid om contact te leggen met leeftijdsgenootjes. Kortom: het Jeugdfonds levert een actieve bijdrage aan de vorming van de toekomst van de kinderen en jongeren. Dit blijkt wel uit het feit dat 225 gemeenten bij hen zijn aangesloten, 59.352 kinderen en jongeren in 2020 de kans kregen om te sporten en 11.610 kinderen en jongeren in 2020 de kans kregen om te dansen, muziek te maken of om te schilderen.* Wat is er nu mooier dan het toveren van een glimlach op het gezicht van een kind?

Wij wensen onze medewerkers veel wandelplezier toe en hopen op een mooie opbrengst voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Bron:
Jeugdfonds Sport & Cultuur