De eerste weken bij ViS: Jeroen van Ettekoven vertelt

Sinds februari is Jeroen van Ettekoven via ViS Detachering werkzaam bij de gemeente Leiden als Strategisch Adviseur Vastgoedportefeuille. Een uitdagende rol die Jeroen op het lijf geschreven is. Recent gingen wij met Jeroen in gesprek over hoe hij het werken via ViS ervaart.

Hoe ben je met ViS in contact gekomen?

Jeroen vertelt: “Dat is eigenlijk per toeval gegaan. In oktober 2021 ben ik als zelfstandige gestart en ik was op zoek naar goede partijen om mee samen te werken.” Al snel bleek dat er veel verschillende bureau’s zijn. Bij ViS had hij echter meteen een goed gevoel. “ViS kwam direct over als een sociale samenwerkingspartner en ze hadden interessante rollen die goed bij mij passen. Daarnaast hebben ze duidelijk goede relaties bij diverse opdrachtgevers, waardoor ViS mij dé rol kon voorleggen waar ik naar op zoek was.”

Hoe heb je het contact met ViS en je eerste weken bij de gemeente Leiden ervaren?

Bij de gemeente Leiden voelde Jeroen zich direct op zijn plek. “Uiteraard is het belangrijk dat de rol bij mij past en dat ik werk doe waar ik voldoening uit haal. Daarnaast werk ik op een leuke afdeling waar ook andere ViSsen werken. Dat schept direct een band en maakt dat ik niet alleen verbinding voel met de gemeente Leiden, maar zeker ook met ViS.” Deze combinatie is voor Jeroen een meerwaarde: “In de eerste week nadat ik gestart was werd door ViS een taart bezorgd bij de gemeente, dat was een leuke binnenkomer! Daarnaast stond kort na mijn start een InterViSie gepland en heb ik een uitnodiging ontvangen om in juni mee te gaan naar de Efteling. Dit waardeer ik allemaal zeer. Ik kan zo bouwen aan mijn netwerk en ik voel me echt een onderdeel van ViS.”

En hoe gaat het nu verder?

“Voorlopig loopt mijn project in elk geval nog tot volgend jaar en geeft mijn werk voldoende uitdaging. De samenwerking met ViS verloopt soepel. Er zijn duidelijke afspraken gemaakt en deze worden ook nagekomen, dat schept vertrouwen. Bij vragen kan ik snel schakelen met ViS en daarbij is het contact met mijn adviseur Tom ook zeker van meerwaarde.” Want, zo geeft Jeroen aan, “hoewel evaluatiegesprekken niet mijn favoriete onderdeel van het werk zijn, is het prettig dat Tom dit insteekt als een gesprek waarbij we met elkaar kunnen bijpraten en kunnen zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op blijven staan. Zo zorgen we met elkaar dat de samenwerking ook in de toekomst succesvol blijft.”