De eerste weken bij ViS: Jan Wouter Nieuwenhuizen vertelt

In november is Jan Wouter Nieuwenhuizen gestart bij onze opdrachtgever de gemeente Alphen aan den Rijn als Integraal Gebiedsopzichter. Echter, waren Jan Wouter en ViS Detachering al bekenden van elkaar. In dit interview vertelt Jan Wouter hoe hij het tot nu toe ervaart om voor ViS te werken én waarom hij bewust voor ViS heeft gekozen. 

Hoe ben je met ViS in contact gekomen en hoe heb je het eerste contact ervaren?

Jan Wouter: “In 2020 ben ik op zoek gegaan naar een specifieke functie en heb dit simpelweg in Google ingetypt. ViS kwam naar boven met een functie bij de gemeente Den Bosch, dit sprak mij inhoudelijk erg aan. Het eerste gesprek met mijn Adviseur bij ViS was positief, heel positief zelfs. Ik werd gelijk voorgesteld op de functie en al snel werd dit mijn eerste project via ViS.

Helaas kreeg ik een hartinfarct, waardoor ik tijdelijk moest stoppen met werken. Mijn contract bij de gemeente Den Bosch liep vlak daarna af. Een aantal maanden na mijn herstel belde Stephan van ViS om te vragen hoe het ging en ik gaf aan dat ik heel graag voor ViS weer aan het werk zou willen.”

In november ben je via ViS gestart bij de gemeente Alphen aan den Rijn, hoe is dat gegaan?

Jan Wouter: “Ik gaf bij Stephan aan dat ik graag weer aan het werk wilde en hij legde mij direct drie functies voor. Voor alle drie de functies mocht ik op gesprek komen. Bij het eerste gesprek met de gemeente Alphen aan den Rijn kreeg ik gelijk te horen dat ik uitgenodigd zou worden voor het tweede gesprek. Dat gesprek was al een half uur later, eindstand: ik mocht op het project bij de gemeente van start! Na toch ook de gesprekken met de andere partijen gevoerd te hebben, lieten zij aan ViS weten dat ik bij alle drie van start mocht gaan. Tot nu toe ben ik via ViS nog geen enkele keer afgewezen, de succesfactor is de persoonlijke aandacht: hierdoor weten ze echt wat je wilt en wat uitstekend bij je past. De persoonlijke aandacht komt terug in de gehele bedrijfsvoering van ViS. Zo werd er in mijn eerste werkweek een taart naar de gemeente gestuurd, zodat we met het team een vorkje konden prikken. Dat werd gewaardeerd door mijn nieuwe collega’s. Mijn Adviseur belt mij regelmatig om te vragen hoe het gaat en of hij nog iets voor mij kan betekenen.

Tevens zie je de persoonlijke benadering ook terug in de attenties en zelfs bij de financiële afhandeling. De urenregistratie gaat heel makkelijk digitaal, maar ik heb regelmatig contact met Denise (Coördinator Backoffice) om even te controleren of het allemaal goed is doorgekomen.”

En hoe bevalt het werk je tot nu toe?

Jan Wouter: “De gemeente Alpen aan den Rijn is in vijf deelgebieden opgedeeld en per deelgebied zoeken ze een Opzichter, waar ik er nu één van ben. Ze zochten iemand met civieltechnische kennis, in eerste instantie om de Wijkteams aan te sturen, maar ook om een hele nieuwe civieltechnische tak op te starten. 

Op dit moment ben ik begonnen met het aansturen van de medewerkers van de gemeente, zoals de Voormannen en Vakmensen. In januari gaan we starten met het verder opbouwen van de functie. Het is de bedoeling dat straks elk deelgebied zelf al het dagelijks beheer en onderhoud regelt. De functie gaat dus meer richting de rol van Wijkregisseur met een eigen budget, daarbij komt in verband met de bebording, wegen, etcetera, mijn civieltechnische kennis goed van pas. Ook heb ik al veel ervaring met een soortgelijke opzet bij mijn vorige werkgevers. Ik vind het erg leuk om dit voor de gemeente Alpen aan den Rijn te doen.”

Waarom via ViS?

Jan Wouter: “Ik had gelijk een goed gevoel bij ViS en een klik met de Adviseur. Bij ViS zijn ze recht voor z’n raap, transparant en duidelijk in wat wel en niet kan. Binnen een kwartier weet je waar je staat en er worden geen valse beloften gedaan. Ik weet nu ook dat alles klopt wat ze zeggen, echt alles. Als ik met iets zit, dan bel ik naar kantoor en krijg ik meteen een duidelijke reactie. Alles bij elkaar, zoals de persoonlijke aanpak, de attenties en de kennissessies die worden georganiseerd, maken dat ik met veel plezier bij ViS werk. Ik zou ViS dan ook van harte willen aanbevelen om vooral zo door te gaan!”