Dag van de Bouw

Op zaterdag 13 juni is het voor de 10e keer de Dag van de Bouw. Door het hele land zijn op deze dag totaal 173 diverse bouw- en infraprojecten opengesteld voor het publiek.

10e Dag van de Bouw

De diversiteit is groot. Van kleinschalige woningprojecten tot grootschalige zorggebouwen. Van imposante wegenprojecten tot nieuwe openbaar vervoer tracés. De verscheidenheid van de opengestelde bouwlocaties geeft aan dat de bouw- en infrasector de rode draad is in kernwaarden als wonen, werken, mobiliteit, recreatie en milieu.

Activiteiten

Tijdens de Dag van de Bouw laten de leden van Bouwend Nederland graag zien tot welke hoogstandjes zij in staat zijn. Diverse zaken stellen hoge eisen aan de sector, waaronder de relatief geringe landsoppervlakte en de dichtheid van de bevolking. Maar ook de eisen aan de ruimtelijke inrichting, de aanwezigheid van veel water en de hoge mate van mobiliteit stellen hoge eisen aan de sector. Ingenieus ontwerpen en bouwen is de dagelijkse uitdaging waar de bedrijfstak voor staat en uiting aan wil geven. Niet alleen in de nieuwbouw maar ook in de renovatie, het onderhoud en de restauratie. Met inbreng van nieuwe inzichten, productiemethodes en materialen verbetert de sector eerder gebouwde woningen, kantoorpanden, scholen, zorgcomplexen, en aangelegde wegen, vaarwegen, spoorwegen, viaducten en ondergrondse kabel en leidingnetwerken en bouwen wij bij waar de maatschappij behoefte aan heeft.

De leden van Bouwend Nederland zijn trots op hun prestaties. Dag van de Bouw is een unieke kans om dat met jou en alle andere bezoekers te delen.