Collega Francine helpt weeskinderen in Oeganda

Onze collega Francine zet zich op vrijwillige basis in voor weeskinderen in Oeganda. Dit doet zij via “Stichting Time to Help”, een humanitaire hulporganisatie die zich wereldwijd inzet voor de verbetering van leefomstandigheden van minderbedeelden. Vanaf 27 april gaat Francine met een groep vrijwilligers naar Oeganda om daar een schoolproject te realiseren. Het concrete doel van het project is het repareren en renoveren van het schoolgebouw, zodat de kinderen goede zorg en educatie krijgen in een gezonde omgeving.

Kostschool/Weeshuis Elfatih

Bron: Stichting Time to Help

Onze collega Francine is nauw betrokken bij de renovatie en verbetering van school en weeshuis ‘Elfatih’. Elfatih is opgericht in 2013 en staat in het Oegandese dorpje Mukono. De school wordt gesteund door zes vrijwilligers en biedt onderwijs aan 150 leerlingen in de leeftijd van 4 tot 16 jaar, waarvan veel kinderen uit gebroken gezinnen komen of wees zijn. Francine gaat binnenkort samen met een groep vrijwilligers naar Oeganda om de school te renoveren en verbeteren. Hiermee hoopt ze een positieve bijdrage te leveren aan het leven van de (wees)kinderen in Mukono.

 

Drie fases

Het totale project bestaat uit drie fases. De eerste fase van het project is al gerealiseerd, deze bestond uit het repareren en renoveren van het gehele gebouw. Daarnaast zijn ook de ramen, deuren, kozijnen en de vloeren van het gebouw vervangen en is er een waterput aangelegd. Nu het gehele schoolgebouw gerenoveerd is, hebben de kinderen een slaapplaats nodig. Momenteel slapen ze namelijk op matrassen in de lokalen. Een van de doelen van de huidige fase is dan ook het creëren van extra slaapkamers voor de kinderen en de staf. Daarnaast worden in de tweede fase ook de kookruimte en sanitaire voorzieningen (zes toiletten en twee badruimtes) gerenoveerd. In de derde fase van het project zullen er stapelbedden, beddengoed, schoolbanken en schoolgerei aangeschaft worden voor de kinderen. De totale kosten voor fase 2 en 3 bedragen bij elkaar ruim €41.000.

Donaties

Door benefietevenementen en donaties van familie, vrienden en bedrijven zoals ViS Detachering hebben de vrijwilligers het benodigde bedrag kunnen bereiken. Francine hoopt met dit project een positieve impuls te geven aan het leven van de (wees)kinderen in Oeganda. Wij vinden het ontzettend mooi dat ze zich hiervoor inzet en wensen haar heel veel succes! Meer informatie over dit project is te vinden op de website van Stichting Time to Help.