Breda maakt bushaltes toegankelijk

Toegankelijke bushalte

Omdat de Nederlandse bevolking vergrijst moet het openbaar vervoer, waaronder het busvervoer, toegankelijker gemaakt worden. Ook in de gemeente Breda is men begonnen met het toegankelijk maken van de laatste 90 bushaltes.

Wat is een toegankelijke bushalte? Dit houdt in dat de bushalte zover opgehoogd wordt, dat de vloer van de bus op gelijke hoogte is en je dus zonder opstapje de bus in kunt stappen. Hierdoor kunnen naast ouderen ook mensen met een functiebeperking zelfstandig en gelijkwaardig aan het openbaar vervoer deelnemen.

Rol van ViS bij toegankelijke bushaltes

Onze collega Willem van der Lienden is via ViS als toezichthouder werkzaam bij de gemeente Breda. In deze rol is hij verantwoordelijk voor het bewaken van het uitvoeringscontract met de aannemer. Hierbij ziet hij toe op de kwaliteit, verzorgt de bijbehorende (besteks-)administratie en communiceert met alle belanghebbenden. Willem geeft aan dat het project niet ingewikkeld is, maar dat de coördinatie tussen de verschillende partijen het project intensief en enerverend maakt.

Bushalte toegankelijkAls de werkzaamheden van de aannemer zijn afgrond is 92% van alle bushaltes in Breda goed toegankelijk voor alle busreizigers.

De haltes die in augustus nog niet toegankelijk zijn, kunnen om technische redenen niet aangepast worden. Dit kan zijn, omdat de ruimte ontbreekt of omdat binnen afzienbare tijd de weg waaraan de halte ligt ingrijpend wordt gewijzigd.

We wensen Willem nog veel succes en werkplezier toe in dit project!

Meer weten over ViS?

Geïnteresseerd in onze projecten? Kijk dan eens op onze pagina opdrachtgevers. Neem ook eens een kijkje op onze vacaturepagina voor interessante vacatures.