Bouwsector draagt bij aan economische groei

bouwsector groeitDe cijfers liegen er niet om: de bouw is een van de snelst groeiende sectoren en het aantal startende bedrijven groeit net zo hard mee. In 2017 ontstonden er maar liefst 15.055 startende ondernemingen in deze branche*. Ook bij bestaande bedrijven is er een stijgende vraag naar bouwkundig personeel. Dit merken wij ook: bij onze opdrachtgevers neemt de behoefte aan goede technische en bouwkundige werknemers alleen maar toe.

Bouw als drijfveer achter economische groei

In 2016 groeide de bouwsector al met 7 procent, in 2017 kwam de totale productietoename uit op 5,5 procent. Voor 2018 verwacht men dat de sector nog eens met 4,5 procent groeit.** Hiermee is de bouw een van de sterkste drijvers achter de groei van de Nederlandse economie. Door de economische groei neemt de vraag naar woningen en bedrijfsgebouwen steeds meer toe, wat ook weer invloed heeft op andere sectoren. De sterke groei in de woningbouw stuwt bijvoorbeeld de infraproductie: nieuwe woonwijken vragen immers ook om nieuwe toegangswegen.

Meer vacatures

Naar verwachting zal de groei in de bouwsector echter op korte termijn beperkt worden door capaciteitsproblemen, oplopende levertijden en stijgende inkoopprijzen. Het blijft een uitdaging om hier goed op in te spelen en om ervaren technisch en bouwkundig personeel te werven. Bij ViS Detachering merken we dan ook dat er veel vacatureaanvragen zijn vanuit onze opdrachtgevers. Voor diverse functies zijn wij doorlopend op zoek naar kundig personeel. Hierbij kun je denken aan vacatures als: Toezichthouder WABO, Projectmanager Bouw & Vastgoed, Projectleider Bouw, Stedenbouwkundig Ontwerper, Werkvoorbereider of Adviseur Bouwkunde.

Jij en ViS Detachering

Bij ViS Detachering werken sociale techneuten die een passie hebben voor alles wat in de openbare ruimte gebouwd wordt. Daarnaast krijgen we energie van het plaatsen van de juiste medewerker op de juiste plek. Wil je weten hoe wij te werk gaan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of lees ons artikel over onze werkwijze! Wij gaan graag met je in gesprek om te kijken waar jouw wensen, behoeften en kansen in de markt liggen.

*Bron: CoBouw
**Bron: Rabobank