‘Bij Rijkswaterstaat is het flink pionieren’

Sinds januari 2013 werkt Alex Dol van ViS Detachering als Junior Omgevingsmanager bij Rijkswaterstaat Midden-Nederland aan het project Knooppunt Hoevelaken. Alex houdt zich onder meer bezig met omgevingsmanagement en risico- en documentmanagement. “Het is flink pionieren hier.”

Knooppunt Hoevelaken

Het project Knooppunt Hoevelaken gaat over een verbreding van de A1 en de A28 en verschillende aanpassingen aan het knooppunt. “Ongeveer 30 kilometer snelweg in totaal”, vertelt junior omgevingsmanager Alex. “Momenteel is Rijkswaterstaat Midden-Nederland bezig met de aanbesteding voor de planstudie en met verdere voorbereidingen. De oplevering is voorzien in 2022.”

Complex project

Knooppunt Hoevelaken is een complex project, waarbij veel overheidspartijen, belangengroepen en grondeigenaren betrokken zijn. Alex: “Er is voor gekozen om in één keer de planstudie en de realisatie aan te besteden. Vervlechting noemen we dat. Dat levert tijdwinst op, maar Rijkswaterstaat Midden-Nederland wordt wel gedwongen om nu al keuzes te maken over de realisatie, die pas na 2018 begint.”

Omgevingsmanagement bij Rijkswaterstaat

Naar de omgeving is dat een lastige boodschap, weet Alex. “We weten immers nog niet precies hoe het wegontwerp eruit komt te zien. We moeten keuzes maken op basis van aannames. Het omgevingsmanagement in zo’n vroeg stadium al uitbesteden, is iets waar Rijkswaterstaat nog weinig ervaring mee heeft. Het is dan ook flink pionieren hier.”

Risico- en documentmanagement

In zijn werk als Junior Omgevingsmanager heeft Alex vooral een rol in het traject met de mede-overheden. “Ik zorg dat uitwisseling van informatie vlot verloopt en dat afspraken met onze mede-overheden worden nagekomen. Daarnaast verzorg ik het risico- en documentmanagement binnen het omgevingsteam. Daarmee ben ik de schakel tussen het team Omgevingsmanagement en het team Projectbeheersing. Die rol past mij prima!”

Meer weten over ViS?

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem direct contact met ons op via info@visdetachering.nl of 0182-820250. Onze pagina opdrachtgevers vind je al onze opdrachtgevers. Neem ook eens een kijkje op onze vacaturepagina voor interessante vacatures.