Aanleg ViS-bedrijfsbos tijdens de boomplantdag

Trees for All en ViS Detachering

Net als in 2022 is ViS Detachering ook in 2023 bedrijfspartner van Trees for All. Ieder jaar verdwijnen er 3,5 miljard bomen, de gevolgen hiervan voor mensen, dieren en het klimaat zijn rampzalig. Trees for All investeert daarom in bomen. Dit doen zij door bomen te planten, het herstellen van bestaande bossen en mensen bewust te maken van het belang van bomen. Zij zetten zich dichtbij huis in, maar ook verder weg met duurzame bosprojecten in ontwikkelingslanden. Hier zet ViS zich natuurlijk ook graag voor in!

Boomplantdag

Als bedrijfspartner van Trees for All heeft ViS Detachering een bos gedoneerd. Tijdens de boomplantdag op woensdag 25 januari jl. was het de hoogste tijd om een begin te maken met de aanleg van ons bedrijfsbos! De plantlocatie van ons bos is het Groene Woud in Noord-Brabant (vlakbij Liempde).

Na het ontvangst met een warme kop koffie en thee volgde de introductie. Daarna was het de hoogste tijd om de laarzen aan te trekken en naar het gebied te gaan waar de bomen aangeplant werden. Na de motiverende woorden van de Directeur van Ark Rewilding Nederland hebben wij samen met de andere aanwezige bedrijfspartners de 100.000ste boom gepland.

En toen, was het tijd om ons eigen bos aan te leggen! De mouwen werden opgestroopt en het ViS-team heeft op deze dag meer dan 100 bomen geplant, waaronder: haagbeuk, winter- en zomerlinde, fladderiep, heggenroos en rode kornoelje.

Leuk om te weten: ook door de andere bedrijfspartners is er fanatiek geplant, in totaal zijn er zo’n 2.000 bomen de grond in gegaan!